Volem una plena rectificació d’ERC davant les desqualificacions de Rufián als catòlics

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Vull centrar la meva atenció aquesta setmana en un fet particularment greu com és la intervenció com a portaveu d’ERC a la tribuna d’oradors del Congrés dels Diputats de Gabriel Rufián. Ha estat una demostració en tota regla de la falta de respecte pels seus conciutadans catòlics i ha convertit als catòlics en motiu de riota, a força de presentar una caricatura falsejada de la seva fe. Aquí podeu trobar les seves declaracions. Vull assenyalar que ho fa d’una manera oficial, solemne, pel lloc on que es produeix i el càrrec que ocupa. No és un comentari de cafè o en una tertúlia, és una declaració de qui parla en nom d’ERC a la tribuna d’oradors del Congrés i això el fa inacceptable.

Els ciutadans catòlics som també ciutadans amb els mateixos drets i deures. I si bé estem inclinats al perdó i la reconciliació pel mandat que professem, com a ciutadans tenim uns drets que hem d’exercir des del respecte però també des de la fermesa, perquè una comunitat que no és capaç de defensar la seva dignitat és una comunitat morta.

Ja n’hi ha prou d’aquest supremacisme dogmàtic i sectari que ens tracta com a ciutadans de segona. Una persona tan poc sospitosa de confessionalitat com Jürgen Habermas, afirma taxativament que les normes d’una societat secular en cap cas poden significar la liquidació o el menyspreu de l’ethos religiós i a la renúncia a tota pretensió per la seva part. Afirma també que les concepcions secularistes no tenen cap privilegi davant les concepcions religioses que estan en competència amb elles, i que l’estat en garantir les llibertats ètiques dels ciutadans, ha d’evitar que es generalitzi per part seva una visió secular del món, perquè aleshores deixa de ser neutral. També afirma que els ciutadans secularitzats no poden negar en principi a les cosmovisions religioses un potencial de veritat, ni tampoc discutir als seus conciutadans creients el dret a fer les seves contribucions en el seu llenguatge religiós a les discussions públiques. Aquest és un pensament racional i democràtic des de l’esquerra. Rufián fa un plantejament des de la ignorància, la irracionalitat i el menyspreu. I ho fa en nom d’ERC que participa en el govern i previsiblement tindrà el nou president de la Generalitat.

Serà començar amb molt mal peu si ERC no fa una declaració rectificant de manera completa la intervenció de Rufián i demanant excuses per aquest atac injustificable, que amb molt de gust els ciutadans catòlics acceptarem.

Si ERC no fa això de bon principi, el nou govern quedarà marcat per l’empremta rufianesca.

Des d’e-Cristians hem llançat una alerta perquè pugueu dirigir-vos al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i al president d’ERC, Oriol Junqueras, demanant-los-hi que de manera immediata, ERC faci una rectificació completa i s’excusi davant dels ciutadans catòlics d’aquest país. Participa en aquesta alerta i difon-la!!!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.