guerra Gaza

Declaració d’e-Cristians: La necessitat de posar fi a la guerra de Gaza ara

Desitgem unir-nos al conjunt universal de veus i al moviment que demana la pau a Gaza ara.

La recent Setmana Santa mostra el camí a seguir en l’exemple de Jesús en el que la creu té com a resposta el perdó.

Ja n’hi ha prou de tanta destrucció i mort d’innocents. La causa primera, el terrorisme brutal de Hamàs sobre víctimes innocents, exigia mesures de previsió davant el futur, però aquestes no poden ser les que Israel està executant a Gaza.

Cal evitar que tota una població pagui les conseqüències d’un acte atroç de terrorisme, i alhora recordar, d’acord amb la doctrina de l’Església, que tota acció empresa en legítima defensa s’ha de guiar pels principis de distinció i proporcionalitat, i respectar el dret internacional humanitari.

En la seva recent audiència, el Papa Francesc va dir, assenyalant dues persones que es trobaven a primera fila: “hi ha dues persones, dos pares. Són els primers: un israelià i un altre àrab. Tots dos han perdut les filles en aquesta guerra i tots dos són amics; no miren l´enemistat de la guerra, sinó que miren l´amistat de dos homes que s´estimen i que han passat per la mateixa crucifixió”“. Aquest és el camí, com ho va ser a Europa per superar el sagnant període de 1914-1945, una segona guerra de 30 anys.

El papa Francesc ha demanat el cessament de les operacions militars a Gaza, l’alliberament de les persones segrestades i que s’afronti la qüestió palestina. Ho va afirmar ja  en el seu missatge de Nadal abans de la benedicció ‘Urbi et Orbi’. Va demanar que la pau “arribi a Israel i Palestina, on la guerra sacseja la vida d’aquestes poblacions“. Va afegir: “Abraço a totes dues, en particular a les comunitats cristianes de Gaza, la parròquia de Gaza, i de tota Terra Santa“. Aquesta pau exigeix “l’alliberament dels qui encara estan retinguts”, un alto el foc immediat estès a tots els fronts i l’entrada d’ajuda humanitària sense restriccions.

Som amics del poble jueu i volem el millor per a l’estat d’Israel, i per això diem: Detén la teva força perquè amb ella t’estàs destruint davant del món.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.