Demanem la participació de la societat a l’affair del gag sobre la Verge del Rocío

En un comunicat dirigit als nostres socis, seguidors i amics, hem llançat una contundent campanya en resposta al recent gag protagonitzat pel programa “Està passant” de TV3, que feia mofa de la Mare de Déu del Rocío.

Considerem inacceptable la resposta de TV3, el CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) i la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) del Parlament de Catalunya davant d’aquest incident, i enumerem diverses raons que fonamenten la nostra postura.

Demanem la teva col·laboració per difondre la declaració d’e-Cristians «Més enllà del que és admissible en una societat democràtica: el gag de TV3 sobre la Mare de Déu del Rocío i l’actitud de les institucions».

Fes la teva contribució petita o gran AQUÍ.

En primer lloc, assenyalem que no es pot acceptar que instàncies públiques assumeixin la responsabilitat de «ferir les persones que professen la fe catòlica», així com qualsevol comunitat o grup. En cas de cometre’s, com en aquest cas, considerem necessari que es repari el dany causat.

Així mateix, fem una crítica que les institucions públiques valorin allò que ha passat no en funció de raons objectives, sinó en funció de qui són els afectats. Això és contrari al dret i als principis democràtics, ja que totes les persones i els grups mereixen el mateix tracte i respecte per part de les autoritats.

Un altre argument és l’exigència que les institucions i les entitats catalanes compleixin la seva pròpia normativa i considerin tota la jurisprudència aplicable. En cas contrari, sostenim que es perd tota credibilitat i legitimitat.

També denunciem un tracte discriminatori per part de la televisió pública en situacions semblants. Al·leguem que es dóna un tracte diferent depenent de si es tracta de la Mare de Déu del Rocío, un partit polític o la reina Letícia, cosa que considerem inacceptable i contrari als principis d’igualtat i equitat.

Al comunicat, detallem les accions que hem emprès fins ara, incloent-hi les sol·licituds presentades davant el CAC, els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i la Síndica de Greuges.

Finalment, fem una crida als nostres seguidors perquè ens brindin ajuda econòmica per tal de recuperar les despeses realitzades en aquestes accions i poder afrontar noves iniciatives. També sol·licitem col·laboració en la difusió de la declaració, titulada «Més enllà del que és admissible en una societat democràtica: el gag de TV3 sobre la Verge del Rocío i l’actitud de les institucions».

Per a aquells interessats en realitzar una contribució, us facilitem un enllaç al nostre comunicat per fer aportacions de qualsevol quantia.

La polèmica generada pel gag en qüestió continua creixent, i serà interessant observar com evoluciona la resposta de les institucions públiques i la reacció de la societat en general davant d’aquest debat que involucra la llibertat d’expressió i el respecte a les creences religioses.

Demanem la teva col·laboració per difondre la declaració d’e-Cristians «Més enllà del que és admissible en una societat democràtica: el gag de TV3 sobre la Mare de Déu del Rocío i l’actitud de les institucions».

Fes la teva contribució petita o gran AQUÍ.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.