Dues novetats: la solidaritat amb els temporers de Lleida i una nova iniciativa d’e-Cristians

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues,

En aquesta darrera setmana transcorreguda des de la meva anterior carta us informo que ha seguit avançant la campanya per a la recollida de 100 signatures de persones representatives dels diversos sectors de la societat, i especialment de la salut i les cures pal·liatives, pel manifest contra la llei de l’eutanàsia i a favor de les cures pal·liatives que veurà la llum al setembre. Serà una acció més en el conjunt d’iniciatives que, com ja us he comentat en anteriors cartes, anem emprenent en relació amb aquella proposició de llei que es troba al Congrés dels Diputats. També vull fer esment que aquesta iniciativa la vam ampliar a desenes i desenes d’entitats, i el nucli coordinador està format per a més d’e-Cristians, pel Foro de la Familia, Federación de Asociaciones Provida, ACdP, One of Us i Cristianos en Democracia.

A més aquesta setmana ens hem adreçat als poders públics reclamant un tracte humà, és a dir coses concretes i no declaracions genèriques, pels temporers de Lleida. Aquesta és una exigència cristiana però que a més representa una garantia de seguretat per a totes les poblacions que viuen de l’activitat fructícola. Si el que plantegem al nostre escrit hagués estat resolt d’antuvi, la propagació del coronavirus hauria estat més difícil i el seu control més fàcil. No perquè els temporers siguin l’única ni la principal causa de transmissió actual, però sí perquè és una component important.

La Comissió Executiva ha estat debatent una nova iniciativa que engegaríem a partir de setembre i que intenta respondre a una necessitat i un problema. Ens trobem que les estratègies i les iniciatives dels plantejaments que xoquen amb el cristianisme (perspectiva de gènere, feminisme i identitat de gènere, avortament a gran escala i eugenèsic, pèrdua de sentit de la institució matrimonial, crisi dels fonaments de la família, expropiació dels drets dels pares a l’educació dels seus fills, eutanàsia…), tots  responen a unes experiències internacionals coordinades i a unes estratègies ben depurades que neixen d’aquella coordinació. I aquesta és una de les raons bàsiques dels seus èxits (més la gran disponibilitat de diners). En contrapartida les organitzacions cristianes, que són moltes i estan esteses arreu, tenen un intercanvi i coordinació molt febles si no inexistents. Fins i tot en aquelles que es dediquen a àmbits relacionats amb la vida pública, el projecte cultural o la incidència en la vida pública. Per aquesta raó hem pres la iniciativa de construir un hub o centre que permeti relacionar les entitats que tenen plantejaments semblants als d’e-Cristians a l’Amèrica Llatina, i als països llatins d’Europa, com a primer pas. Si aconseguíssim això, faríem un pas molt important que ens reforçaria mútuament. Si estàs interessat en aquesta iniciativa, fes-nos-ho saber aquí.

Aquesta setmana hem perdut a un soci extraordinari per la seva vàlua i qualitat humana i professional, un cristià exemplar, Fernando Sánchez Marcos, i membre d’e-Cristians des de fa molt i molt temps. El trobarem a faltar. Manifestem el nostre condol als seus fills, esposa i família en la seguretat que tots vivim en l’esperança de retrobar-nos a la casa del Pare.

Finalment us recomano, per si pot ser del vostre interès, la intervenció que em va demanar l’Agencia de Prensa Palabra Multimedia (APM Prensa) de Santo Domingo per a les eleccions presidencials i parlamentàries celebrades el passat dia 6 de juliol.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.