Firma perquè torni la Missa de Sant Pere al programa de Festa Major de Sant Cugat

Un fet inèdit ha tingut lloc a Sant Cugat: sant Pere ha estat expulsat de la Festa Major que es fa en honor seu. En el programa de la Festa Major, el dia 29 de juny s’ha tret (volgudament i sense avís previ) la Missa de Sant Pere, que sempre hi figurava a les 7 de la tarda. Resulta que és l’acte més antic dels que es fan durant la Festa Major (aquest any és el seu 900 aniversari) i es troba en l’origen d’aquesta festa.

La Festa Major la fa el poble de Sant Cugat i és un moment en què les entitats d’aquesta la vila es posen al servei del poble mostrant la seva vitalitat i creant alegria. Totes conformen el teixit viu de Sant Cugat, i és per això que un Ajuntament no pot decidir qui entra o qui no entra en la Festa Major, no té cap dret a excloure cap entitat arrelada al poble. El programa de festa major hauria de ser una suma de les propostes de les entitats i dels actes que organitzi el mateix Ajuntament. Perquè el que s’espera d’un Ajuntament és que participi en el desenvolupament de les activitats proposades pel poble, sumant, respectant i no excloent ningú.

Aquest any es faran 118 actes. Falta el 119, que és el que organitza la Parròquia. No es demana cap privilegi, sinó el tracte que mereix tota entitat arrelada a Sant Cugat (i la Parròquia és la més antiga). Tampoc es demana protagonisme o notorietat. Només una línia de text en un programa de 40 planes, com sempre s’ha fet, donant a la gent l’opció de participar-hi. Es vol que aquestes reflexions obrin un debat constructiu i serè, i que l’any que ve el programa de Festa Major reculli aquest acte, que vol sumar, junt amb tots els altres, per fer una gran Festa Major en una ciutat tan plural com és Sant Cugat.

Firma perquè torni la Missa de Sant Pere al programa de Festa Major de Sant Cugat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.