Resposta Ajuntament

La resposta de l’Ajuntament de Barcelona: “Amb els canvis de denominació dels carrers se segueix dignificant el paper de la dona en la societat barcelonina al llarg de la història”

Us adjuntem la resposta del Gabinet de l’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a la petició d’e-Cristians demanant que no es  canviïn els noms dels carrers Sant Rafael al barri del Raval i Santa Magdalena, Santa Àgata i Santa Rosa al barri de Gràcia, noms tradicionals en la llista de carrers de Barcelona amb una tradició de com a mínim uns 150 anys (més informació).

Benvolgut Sr. Miró,

Us escrivim en relació amb la comunicació que vostè i altres persones han adreçat a l’alcalde de Barcelona, Sr. Jaume Collboni, relativa al canvi de nom de determinats carrers de la ciutat.

Com vostè deu saber, la Ponència de Nomenclàtor és la comissió que s’encarrega dels topònims de la ciutat. Dins de la seva tasca habitual, darrerament s’ha aprovat el canvi de nom d’alguns carrers i jardins de tota la ciutat.

Alguns d’aquests canvis tenen a veure amb la impossibilitat, al segle XIX, d’anomenar amb noms de dones els vials de la ciutat. Per això,  s’utilitzaven els noms de santes. Aquest és el cas de tres vies de Gràcia que canvien de nom: els carrers de Santa Àgata (que passa a dir-se carrer d’Àgata Badia i Puig-rodon), el de Santa Magdalena (que s’anomena ara carrer de Magdalena E. Blanc) i el de Santa Rosa (que es convertirà en el carrer de Rosa Puig-rodon Pla). Totes tres són vies públiques situades a Gràcia, al voltant de la plaça de Trilla, en uns terrenys que eren propietat d’una mateixa família (la d’Antoni Trilla).

És important saber que aquests canvis de nom també han estat aprovats pel Districte de Gràcia.

Amb els canvis de denominació dels carrers se segueix dignificant el paper de la dona en la societat barcelonina al llarg de la història.

Finalment volem agrair la seva comunicació.

Atentament,

———————————————–
Gabinet de l’Alcaldia

Ajuntament de Barcelona

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.