Manifest de l’Assemblea d’Associacions als senadors: «us deveu a la vostra consciència»

Pel seu interès, reproduïm el manifest de l’Assemblea d’Associacions per la vida, la dignitat i la llibertat, una crida als senadors perquè no permetin la legalització de l’eutanàsia:

Assemblea d’Associacions per la vida, la dignitat i la llibertat

Als nostres senadors:

Davant les manifestes limitacions, quan no errors, de la Proposició de Llei Orgànica sobre la Regulació de l’Eutanàsia a Espanya enviada pel Congrés dels Diputats, manifestem al Senat el que segueix:

Us correspon la representació de la nostra societat amb una singularitat molt important. Heu estat elegits a títol personal. Els electors us han votat a cadascun de vosaltres assenyalant la seva preferència en el vostre nom. No sou persones que formen part d’una llista tancada i bloquejada. Teniu una responsabilitat directa, personal amb tots i cada un dels electors de la vostra circumscripció, i per això no us deveu a cap altre mandat imperatiu que no sigui el de la vostra consciència.

A ella apel·lem a la tramitació de la llei de l’eutanàsia. Amb independència de la vostra preferència política dos fets són evidents:

Legislar sobre la mort, quan Espanya viu l’època més mortífera després de les seqüeles de la Guerra Civil, quan aquesta mortalitat, més de 80.000 persones, castiga sobretot a les persones de més de 65 anys, en lloc de legislar per millorar la prevenció, el control i les prestacions sanitàries, és un escàndol i una greu irresponsabilitat. Encara ho és més, quan el Congrés dels Diputats s’ha negat a introduir en l’elaboració de la llei, tota referència, tota condicionalitat de l’eutanàsia, a la disponibilitat d’uns serveis de cures pal·liatives a l’abast de tota la població, el que exigeix ​​multiplicar per tres vegades i mitja els seus actuals i subdesenvolupats serveis. Tal com està plantejada l’eutanàsia ni és un dret ni és signe de llibertat, perquè no existeix tal qualitat quan l’opció és patir o que el metge et mati. Cap jurat, cap jutge admetria que aquesta és una opció lliure.

En aquestes condicions, ho sabeu molt bé, la llei de l’eutanàsia augmentarà la ja de per si greu desigualtat, perquè qui pugui pagar-acudirà a les cures pal·liatives, mentre els nostres compatriotes amb menys ingressos es veuran reduïts a l’opció a què els condemna la llei, patir o la mort a mans d’un metge.

Per aquesta raó us demanem que rebutgeu la llei tal com està redactada i de la forma en què ha estat elaborada amb una escandalosa absència d’un mínim debat social.

Esteu davant d’una llei injusta, perquè l’Estat no pot autoritzar ningú a matar, ja que la vida dels ciutadans no està a disposició dels poders públics, incomplint el seu deure d’aportar tots els mitjans possibles per curar, alleujar o tenir cura dels pacients davant de situacions de dolor o sofriment insuportable. Trenca la igualtat dels espanyols classificant de manera que a uns se’ls pot matar amb el seu consentiment, i a altres no, traslladant a la societat la idea que hi ha persones que no mereixen l’esforç de ser cuidades. No és una casualitat que la llei d’Eutanàsia no estigui aprovada en una majoria aclaparadora dels països amb més tradició democràtica.

No podeu acceptar que es tracti d’un acte mèdic, com proclama la llei. A canvi, suposa una amenaça greu per a la professió sanitària i per al sistema sanitari, com ho constata el Codi deontològic de la professió mèdica, i l’Organització Mèdica Mundial, que sostenen que el professional de la medicina, en cap cas pot causar la mort deliberada com a objectiu. No podeu passar per alt les greus objeccions i advertències unànimes del Comitè de Bioètica d’Espanya, el Consell General de Metges d’Espanya, i la Societat Espanyola de Psiquiatria, entre moltes altres. No podeu votar a favor d’una llei contra el consens mundial, el que estableix la Declaració Universal de Drets Humans en els seus articles 3 i 30, i la deontologia mèdica. No podeu fer-ho sense escoltar el que diu l’Església catòlica i les restants confessions religioses cristianes i d’un altre signe.

L’eutanàsia liquida la relació de confiança entre metge i malalt, que parteix del principi que sempre intentarà salvar i protegir del patiment a tota vida en tota circumstància.

Finalment, constatem la inconstitucionalitat de la llei. Esperem que per aquesta raó també sigui rebutjada al Senat.

Senadors: nominalment votareu i nominalment el vostre vot serà conegut.

Us anunciem a vosaltres i a tots els espanyols, a la societat civil i a les seves associacions, que emprendrem una sèrie d’accions immediates si és que la llei és aprovada al Senat.

1r. Encoratjar la presentació del recurs d’inconstitucionalitat per part de les instàncies competents, i estudiar la possibilitat de presentar un recurs propi a través del Defensor el Poble.

2n. Valorar la presentació d’una Iniciativa Legislativa Popular per aconseguir una Llei Integral de Cures Pal·liatives, els serveis siguin previs i obligatoris a tota petició d’eutanàsia.

3r. Organitzar un gran esdeveniment de rebuig a la llei i d’exigència de les cures pal·liatives, en el marc de les condicions de seguretat que la prevenció i lluita contra la Covid-19 exigeix, i la nostra responsabilitat davant la vida reclama.

4t. Promoure en el marc de l’Assemblea d’Associacions l’objecció ciutadana a l’aplicació de la llei.

5è. La informació i difusió, circumscripció per circumscripció, dels senadors partidaris de l’eutanàsia, des d’ara i fins a les pròximes eleccions generals.

Assemblea d’Associacions per la vida, la dignitat i la llibertat

Si vols més informació clica aquí

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.