S’ha celebrat la II Assemblea per la vida, la llibertat i la dignitat

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Ahir dimarts 22 de juny l’Assemblea per la Vida, la Llibertat i la Dignitat va celebrar una nova trobada amb les més de 140 organitzacions de la societat civil que la integren.

La vocació de continuïtat que l’Assemblea va mostrar en la seva primera trobada el 22 de gener de 2021 continua present amb més voluntat i compromís per part de les organitzacions socials. Aquesta continuïtat ha tingut un recorregut durant aquests mesos en què la seva presència i actuació a escala estatal, autonòmic i provincial ha estat constant.

El caràcter unitari en les accions i en els esforços de les organitzacions implicades en aquesta, amb una visió i aproximació de conjunt i que treballen al servei de la societat donant resposta a la preocupació i rebuig existent entre milions d’espanyols a algunes de les prioritats legislatives que el Govern ha dut a terme durant els últims mesos, amb una pandèmia que encara segueix cobrant-se vides diàriament. L’aprovació de la Llei d’Eutanàsia furtant qualsevol debat social, ometent la recomanació del personal sanitari, del Comitè Nacional de Bioètica i sense oferir un Pla de Cures Pal·liatives, la proposta legislativa per penalitzar la presència d’informació en les proximitats de les clíniques abortives, la futura ampliació de la Llei de l’Avortament, de la qual avui es desconeix el seu autèntic abast, impulsa a aquestes organitzacions a continuar treballant per allò que consideren essencial: defensar la vida, la dignitat i la llibertat.

En aquesta trobada l’Assemblea analitzarà les accions dutes a terme i proposarà accions de futur entre les quals es troben grans mobilitzacions al llarg de tot Espanya per mostrar el frontal rebuig a una agenda accelerada de Govern d’esquena a la realitat social espanyola, quan no directament contra ella i en què la presència de la societat civil ha estat deliberadament silenciada o simplement eliminada.

Hi van intervenir:

  • Benvinguda i presentació: Alfonso Bullón de Mendoza. President de Asociación Católica de Propagandistas (ACdP)
  • Accions realitzades per l’Assemblea i línies d’actuació: Josep Miró i Ardèvol. President d’e-Cristians, Coordinador de l’Assemblea, Ana de el Pino Federación Europea One of Us, comissió de coordinació de l’Assemblea, i Carme Fernández de la Cigoña ACdP, Comissió de Coordinació de l’Assemblea.
  • Recursos d’Inconstitucionalitat a la Llei de Eutanàsia: Representant Grup Parlamentari Popular. Lourdes Méndez Monasterio, Diputada, Grup Parlamentari VOX.
  • Anàlisi de l’aplicació de la Llei de Eutanàsia des de l’àmbit mèdic sanitari: Ángel Hernández Gil, President de la Comisión Deontológicade Médicos Andaluces. Santiago Santa Cruz, President Colegio de Médicos de Salamanca
  • Anàlisi de la proposició de llei penalitzant la presència d’informants i orants en les proximitats de les clíniques avortistes: Daniel Fernández, President de Cristianos en Democracia, Comissió de Coordinació de l’Assemblea, i Alicia Latorre Cañizares, President de la Federación Española de Asociaciones Provida, Comissió de Coordinació de l’Assemblea.
  • Proposta i presentació gran Acte de mobilització: María San Gil Noaín, Fundación Villacisneros, Comissió de Coordinació de l’Assemblea
  • Proposta i presentació de la Iniciativa Legislativa Popular per a una Llei de Cures Pal·liatives: Ignacio García Juliá, President del Foro Español de la Família. Comissió de Coordinació de l’Assemblea
  • Conclusions: Jaime Mayor Oreja. President de la Federación Europea One Of Us, Comissió de Coordinació de l’Assemblea
  • Torn de debat i intervencions per part de les associacions membre de l’Assemblea. Moderador de les intervencions: Josep Miró.

Aquí pots llegir algunes de les informacions publicades als mitjans de comunicació:

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.