homenantge a les víctimes

No hi ha homenatge a les víctimes de la Covid-19 sense reconeixement de la totalitat de les persones mortes

El govern espanyol vol celebrar un acte solemne  en memòria de les víctimes de la Covid-19 el 16 de juliol, però serà un acte mancat de veritat i de transparència, si prèviament no revela i reconeix a totes les persones mortes per la pandèmia. No hi pot haver reconeixement de les víctimes sense abans reconèixer la xifra precisa de les persones mortes. Cal recordar que són persones  concretes les que han mort i famílies les que pateixen el dolor de la seva absència. Cal recordar-los nominalment i no anònimament. No volem una mena de commemoració al “soldat desconegut”, perquè els traspassats són persones concretes, el Joan, la Maria,… que el govern es nega a reconèixer en la seva totalitat per disminuir artificialment la xifra de morts. La maniobra és massa evident per a no denunciar-la, com palès va ser també el cribratge de la gent gran (Declaració d’e-Cristians, de data 9 d’abril), malgrat que existien dues mil places lliures d’UCI al conjunt d’Espanya que no van ser utilitzades perquè el comandament únic no ho va considerar, i els trens medicalitzats pel trasllat es van quedar a les estacions.

És evident que hi ha molts més morts que els 28.322 oficials. El mateix doctor Simón ho reconeix quan assumeix que hi ha un excés de mortalitat de 13.000 morts més, una part important dels quals ho són a causa de la pandèmia. La raó d’aquesta situació és que, en contra el criteri de l’OMS, el govern no incorpora els morts diagnosticats per la Covid-19 però sense PCR.

Igual que amb la Memòria Històrica, els morts han de ser reconeguts com a persones que són. Només que ara no cal cap esforç especial per cercar i desenterrar cadàvers. Només el senzill gest de posar a la llista oficial els noms dels morts reals que el govern coneix perfectament.

Reclamem que abans  del 16 de Juliol el govern espanyol faci públic el nombre total de les víctimes i que l’acte solemne de reconeixement comporti  el reconeixement nominal de tots els difunts i l’acompanyament en el dol de les seves famílies. També  reclamem que junt amb aquest acte de dolor compartit s’instaurin els ajuts corresponents a les famílies a les quals la mort de la persona estimada els ha causat dificultats econòmiques.

Volem manifestar el nostre agraïment a la Conferència Episcopal Espanyola per la seva decisió de convocar un funeral per les persones mortes en aquesta pandèmia i per consol de tots els seus familiars.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.