Més de 100 associacions ens reunirem el dia 22 per defensar la vida humana, la llibertat i la seva dignitat

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Al final la realitat ha superat la previsió i més de 100 associacions ens aplegarem per debatre les iniciatives en comú que amb voluntat de continuïtat hem d’emprendre per defensar la vida davant la cultura de la mort, la seva dignitat i la llibertat, avui amenaçades per lleis com la que s’està tramitant de l’eutanàsia, l’anunciada sobre l’avortament o la ja aprovada de l’ensenyament. La voluntat és crear un corrent social des de les diverses especificitats i vocacions, que no doni lloc a una superestructura organitzativa, sinó a una unitat d’acció en allò que calgui i en relació amb aquestes temàtiques. L’assemblea marca un abans i un després i engendra una realitat radicalment nova.

Intervindran: Alfonso Bullón de Mendoza (ACdP), María San Gil (Fundación Villacisneros), Ignacio García Juliá (Foro Español de la Familia), Josep Miró i Ardèvol (e-Cristians), Jaime Mayor Oreja (One of Us), Alicia Latorre (Federación Española de Asociaciones Provida), Daniel Fernández (Cristianos en Democracia), José Manuel Pagán (Universidad Católica de Valencia), Manuel Martínez Sellés (Colegio Médicos de Madrid) i Javier Nieves (periodista). En el meu cas, em toca presentar les propostes d’iniciatives i les formes que podem adoptar per treballar plegats. Com sabeu e-Cristians és una de les organitzacions promotora d’aquesta Assemblea i que junt amb les altres sis configuren el seu comitè d’enllaç. Si vols seguir l’Assemblea d’Associacions en directe, pots fer-ho a partir de les 17:30h. a https://www.facebook.com/ECristians.

Per informar àmpliament dels seus resultats i del que podem fer d’ara endavant, e-Cristians convoca a tots els interessats, especialment  als associats i també als amics i simpatitzants, a la nova vídeo trobada que tindrà lloc el 2 de febrer a les 19h. Per participar-hi i poder disposar de l’enllaç has d’inscriure’t prèviament a secretaria@e-cristians.net.

Finalment, no vull passar per alt tres fets especialment rellevants:

  • Un, la incertesa de la data de les eleccions catalanes en el moment de redactar aquest text i que mostra el grau de degradació al que ha arribat la nostra política, que en lloc d’aportar claredat i horitzons de sentit és un focus de confusió. No podem continuar així. La dificultat rau en el fet que el conjunt dels partits tenen serioses dificultats per presentar solucions al cercle viciós que ha generat la seva partitocràcia.
  • Un segon aspecte és el de la vacunació. Moren 60 persones al dia a Catalunya de mitjana. N’han mort més de 80.000 a tota Espanya. Ara es disposa d’un poderós instrument per frenar tanta tragèdia. Es tracta de la vacuna, però en contra del que diuen els dirigents polítics tant aquí com a Madrid i amb les dades que ells mateixos aporten sobre la vacunació, cal dir que aquesta es desplega molt lentament i que de cap manera hi haurà el 70% de població vacunada d’aquí a l’estiu. Si més no per defensar les nostres pròpies vides, és necessari que ens mobilitzem perquè el ritme de vacunació com a mínim es tripliqui, l’única manera de complir amb els objectius temporals que els mateixos governs anuncien ara per ara demagògicament.
  • La tercera qüestió fa referència la mort de persones que viuen al carrer. Han estat tres i joves en el transcurs de poc més d’una setmana a Barcelona. És un escàndol per la inhumanitat que comporta. No es pot assumir ni un minut més la incapacitat del govern municipal de Barcelona per donar respostes a la gent que viu al carrer, més quan es disposen de tants recursos econòmics. Anuncio que prendrem una iniciativa en aquest sentit i ara el que cal és estudiar quin és l’àmbit i la forma jurídica que ha de prendre, però cal establir una obligació inapel·lable que les administracions públiques donin resposta a aquest problema que comporta l’atenció de les necessitats vitals. En el mentrestant donem suport la iniciativa formulada per la Comunitat de Sant Egidi demanant que s’habilitin pisos turístics buits i hotels que no tindran continuïtat com a centres d’acollida d’aquestes persones.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.