Associacions provida es preparen per a “una gran mobilització” contra la llei d’eutanàsia

(Europa Press).- L’Assemblea per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, que aglutina 150 organitzacions, considera que la publicació aquest dijous 25 de març, Dia Internacional de la Vida, de la Llei d’eutanàsia és “la consumació d’una aberració que pot tenir conseqüències greus i irreversibles “i es preparen per a” una gran mobilització”.

Les organitzacions han de preparar per a una gran mobilització. Tot aquest esforç d’unitat de la societat civil no pararà fins que es derogui la Llei”, subratlla el president de la Fundació Valores y Sociedad, Jaime Mayor Oreja, en un comunicat a què ha tingut accés Europa Press.

Aquesta Fundació és una de les organitzacions impulsores de l’Assemblea per la Vida, de la qual també formen part l’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), Cristians en Democràcia, la Federació Espanyola d’Associacions Provida, el Fòrum de la Família, e-Cristians o la Fundació Villacisneros, entre d’altres.

Tenint en compte que la llei entrarà en vigor en tres mesos, l’Assemblea per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, com ja va fer fa una setmana al Congrés dels Diputats quan es va aprovar la llei, torna a instar el PP ja VOX a que interposin sengles recursos d’inconstitucionalitat.

Per a l’Assemblea, aquesta llei d’eutanàsia “atorga a l’Estat la facultat de decidir sota quines condicions es pot donar mort a una persona, rebutjant l’aprovació d’una legislació sobre cures pal·liatives”.

Segons recorda, “només cinc estats sobirans tenen lleis semblants i, d’aquests, quatre el supediten a un programa nacional de cures pal·liatives”.

Per això, l’Assemblea anuncia que treballarà “amb urgència” per “encoratjar les iniciatives necessàries per aconseguir la inconstitucionalitat de la llei” i que impulsarà una Iniciativa Legislativa Popular per un Pla Integral de Cures Pal·liatives”.

Així mateix, assenyala que exigiran “l’existència d’un registre oficial de metges disposats a practicar l’eutanàsia” així com “la incorporació dels Equips de Salut Mental davant peticions d’eutanàsia o suïcidi assistit”.

En definitiva, volen “promoure una àmplia objecció ciutadana” a l’aplicació de la llei i, per això, anuncien que desenvoluparan “grans esdeveniments contra la llei i a favor de les cures pal·liatives”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Menú