Assemblea Cristiana. Recuperem presència, capacitat d’interlocució i de transformació en la nostra societat

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

El passat dia 11 vam celebrar l’Assemblea Cristiana Oberta amb un molt bon resultat d’assistència i de compromís. Van assistir 121 persones que, donades les limitacions d’espai per les mesures anticovid, van omplir tota l’aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU. També van participar més de 220 persones a través de la transmissió online i, per tant, s’ha convertit en l’acte específic d’e-Cristians amb més participació de tots els celebrats.

Pel que fa als continguts, aquesta Assemblea situa un nou horitzó de sentit, perquè defineix objectius concrets en 3 àmbits fonamentals i poc atesos de la vida cristiana i eclesial.

Un és el de les condicions en les quals es realitza l’evangelització a l’espai público-polític, en el sentit d’afavorir-la o dificultar-la. El testimoni és la base de l’evangelització, però la seva capacitat d’incidència varia enormement en funció de les condicions ambientals en les quals es realitza. Treballar sobre aquesta qüestió és vital per la seva importància i perquè és un dels flancs febles de l’acció eclesial.

El segon eix, resultat del treball del fòrum que durant mesos ha reflexionat sobre aquest aspecte, tracta de la construcció de l’alternativa cristiana a la cultura hegemònica actual. En realitat el que hi ha en contraposició són models de vida i cal que ens esforcem per oferir amb claredat els avantatges del model de vida cristià, que no és exclusiu d’aquells que tenen fe, sinó que en moltes de les seves característiques és el millor per a tothom.

El tercer fòrum va oferir concrecions en aquell espai en el qual la feblesa cristiana és més evident, el de la presència organitzada dels cristians a la vida pública. Sense defugir les dificultats del tema, el document resum presentat ofereix un conjunt d’objectius ben concrets i importants per fer palesa aquesta presència.

El factor que lliga tots aquests aspectes és la Declaració Abat Oliba, que constitueix el punt d’arrencada de la nova història d’e-Cristians. És ben cert que és necessari que la llavor mori perquè neixi una nova i més vigorosa planta. Les Assemblees Cristianes seran el fonament del qual creiem que ha de ser una embranzida decisiva per recuperar presència, capacitat d’interlocució i de transformació en la nostra societat. En aquest sentit tots ens hem de sentir cridats en participar a les noves tasques transformadores.

Pots accedir a la declaració, i als documents dels tres fòrums referenciats aquí. Et suggereixo que dediquis un cert temps a la seva lectura i reflexionis sobre aquests. Segur que et serà d’utilitat, i d’utilitat per a tots plegats també ho serà si ens fas arribar les teves opinions i comentaris, a secretaria@e-cristians.net.

L’any que ve serà un any de grans transformacions.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.