Crisi ambiental, tradicional i Assemblea Cristiana Oberta de l’11 de desembre. 3 qüestions que necessiten la teva participació

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La reunió de Glasgow COP26, que tracta sobre la crisi ambiental que vivim, marca les agendes polítiques i  els mitjans de comunicació. Potser pecant d’un excés de realisme, diré que és una reunió necessària com les precedents i alhora una trobada de la qual no podem esperar massa coses, perquè la realitat és que aturar l’augment de temperatures que ja està causant desastres visibles a tot el món, no és un afer fàcil. La raó fonamental no és altra que evitar l’emissió de gasos hivernacle en la proporció suficient. És necessari disminuir a la meitat la quantitat actual en 10 anys. És francament difícil sense provocar restriccions importants. Aquest és un problema que posa en qüestió la capacitat de la política i la tecnologia, i revela com són d’importants les actituds morals col·lectives. Resoldre aquest problema serà un dels reptes més grans que tindrem en aquesta època, i els catòlics hem de saber-lo abordar amb realisme i alhora guiats per la doctrina social de l’Església que té en Laudato Si’ la referència més completa. Però com sempre, la qüestió no és només de principis, si bé aquests sempre són necessaris per assenyalar l’horitzó de sentit, sinó també d’aplicacions i de polítiques públiques. Els cristians no podem quedar-nos mirant aquest problema o pensar que es tracta d’una confabulació de poders ocults. La crisi ambiental, l’hegemonia de la ideologia de gènere i les seves conseqüències polítiques, socials i morals, i el rearmament mundial en curs, són les tres grans amenaces globals del nostre temps, a les quals cal estar atent i aportar tot el que puguem per donar-hi una resposta guiada per l’Evangeli.

Ha començat el Camí Sinodal que al llarg d’una sèrie de mesos tindrà un àmbit local de les esglésies diocesanes i dels diferents països, per posteriorment aixecar-se a nivell continental fins a concloure en el Sínode dels bisbes amb el Sant Pare a Roma. En aquest Camí Sinodal, en el qual el bon ordre és per escoltar-nos mútuament, vull manifestar com a president d’e-Cristians la nostra voluntat de participació i obertura, alhora que preparem com a organització la nostra aportació. Els pròxims dies rebreu el text base, que és un esborrany sotmès a discussió i sorgit de la Comissió Executiva. És prou extens i requereix una lectura atenta. Us convido a tots a fer-la, a reflexionar-hi i a fer-nos arribar els vostres punts de vista a fi de preparar el text definitiu que farem arribar als bisbes. Pots enviar la teva opinió i les teves esmenes a secretaria@e-cristians.net.

Finalment us recordo que estem ja treballant en l’Assemblea Oberta Cristiana. Evangeli, alternativa cultural i presència política de l’11 de desembre  al matí a la Universitat Abat Oliba CEU. Podeu ja apuntar-vos a la mateixa i també indicar si voleu participar en algun dels tres fòrums. Ho podeu fer a secretaria@e-cristians.net:

  • Fòrum 1. L’evangelització de la vida pública.
  • Fòrum 2. Alternativa cultural cristiana
  • Fòrum 3. Presència i responsabilitat política.

COMPRA AQUÍ LA TEVA PARTICIPACIÓ O DÈCIM DE LOTERIA D’E-CRISTIANS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.