Defensar a l’Església és defensar els drets fonamentals. Defensar la vida és defensar una societat molt millor

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Dues qüestions concentren la nostra atenció ara i fins a l’estiu.

Una d’elles és, com bé coneixes, la defensa de drets fonamentals que han estat sistemàticament vulnerats per l’acord del Congrés dels Diputats encarregant-li una comissió sobre la pederàstia al Defensor del Pueblo, però limitada només als casos que puguin haver estat comesos per persones vinculades a l’Església catòlica. És un fet insòlit. No hi ha cap altre govern del món occidental que hagi pres una decisió semblant. Que hagi decidit obrir una mena de causa general relacionada amb un delicte específic tenint com a únic subjecte als catòlics. D’altra banda, la missió que atorga la llei al Defensor del Pueblo no és indagar a persones o entitats de la societat civil, sinó defensar a aquestes de possible vulneracions dels seus drets per part de l’Administració. Es produeix aquí una alteració malèfica. Lluitar per preservar els respectius drets i deures. Reclamar que no s’oculti el delicte massiu de pederàstia darrera l’església, sinó que s’abordi en la seva totalitat, és una acció que ens competeix a tots. Als catòlics per descomptat, però també a tots els ciutadans que consideren que la defensa dels drets, sobretot els fonamentals, és irrenunciable. Hem anat insistint que s’indagui la pederàstia, s’ajudi a les víctimes, però de tots els delictes. No estem excusant a l’Església, estem dient que no se la faci servir de boc expiatori i s’oculti d’aquesta manera el 99,5% dels casos. També reclamem del Defensor del Pueblo que d’acord amb la seva missió obri informació per determinar els termes amb què l’acord del Congrés dels Diputats vulnera els drets dels ciutadans catòlics, i també que d’acord amb el mandat legal que té faci una comissió, certament, però dirigida a indagar sobre els casos de pederàstia comesos en tots els àmbits que són de responsabilitat de les administracions públiques, que per desgràcia són molt nombrosos, i romanen permanentment a l’ombra. Però òbviament no ens quedem només en demanar, sinó que ens preparem per exigències més grans i més concretes. Per aquesta raó el nostre grup jurídic està estudiant la fonamentació de les vulneracions comeses en aquest procés, també per la intervenció de la fiscal general de l’Estat, i determinar quines són les vies de resposta tant jurídiques, com polítiques i socials, tant en l’àmbit intern com en l’europeu i l’internacional.

Per continuar tirant endavant aquesta tasca i aconseguir els objectius, és pel que demanem el teu ajut difonent els missatges, els que sigueu advocats, participant en el grup jurídic i, especialment ara, ajudant-nos en la recaptació de fons amb la vostra aportació econòmica. Pots REALITZAR LA TEVA APORTACIÓ AQUÍ (Transferència bancària o PayPal).

L’altra gran qüestió és la de la defensa de la vida que es concreta en la manifestació que convoquem pel dia 26 de juny a les 12h. a Madrid. Ho fem per dir prou a la nova llei Montero, la que liquida el període de reflexió, elimina els sobres informant sobre l’alternativa a l’avortament i fa possible que puguin avortar les adolescents sense el coneixement dels pares. Concentrem-nos el 26 de juny a les 12h. a Madrid per dir prou a tot això, per dir prou a l’allau de lleis que s’han produït contra la vida, els drets dels pares i que en definitiva han significat un trastocament del sentit de la naturalesa humana. Fem sentir amb força la nostra veu per dir prou, i marquem el mes de juny un abans i un després. No pots deixar d’assistir a la cita.

Com a avançada a tot això, també et convidem que participis en la Cursa “Esportistes per la vida” el 4 de juny. Podràs trobar tota la informació aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.