Defensar els drets dels cristians, defensar els drets fonamentals

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

És inqüestionable que un dels temes més rellevants d’aquesta setmana és la  filtració que s’ha produït als EUA a la publicació Político sobre la possible sentència del Tribunal Suprem d’aquest país que modificaria la sentència Roe contra Wade que va permetre la legalització de l‘avortament. Aquesta filtració és un fet insòlit que no s’ha produït mai i per si mateixa és un escàndol. És un intent per part dels Demòcrates i dels favorables a l’avortament, d’intentar crear un clima previ a la resolució definitiva, que es produirà a finals de junys, principis de juliol, per evitar que aquest acord de la majoria de jutges es produeixi. La   filtració si afavoreix a algú, és als partidaris de l’avortament que són els que tenen interès a pressionar als jutges,   i donar motiu perquè el govern Biden intenti legislar transformant en llei la sentència Roe contra Wade. Veurem quin és el resultat final. El que vull constatar amb aquesta informació que apareix a tots els mitjans és el següent:

Als EUA la batalla l’estan guanyant els partidaris de la vida; més d’una vintena d’estats han legislat o tenen previst fer-ho, restringint aquella pràctica d’una manera molt intensa. El que faria el TS dels EUA no és prohibir l’avortament, sinó senzillament retornar a la situació constitucional o democràtica, en el sentit d’afirmar que res en la Constitució dels EUA justifica que l’avortament sigui un dret, i que en la pràctica federal americana correspon a cada estat legislar sobre aquest fet en els termes que consideri convenients. Seria una restitució democràtica, però naturalment pels partidaris de l’avortament aquest principi democràtic no és assumible. Només creuen en la democràcia quan els afavoreix.

En el fons aquest és un dels grans problemes del nostre temps, que el govern espanyol manifesta contínuament. El d’una democràcia només per a uns. Si en el TS nord-americà tenen majoria els demòcrates cal assumir- i respectar les seves decisions  perquè és fruit de la democràcia i de la independència judicial. Ara bé, si resulta que la majoria canvia, com és legítim, i correspon a jutges que es fonamenten en la Constitució, aleshores aquest tribunal deixa de ser democràtic.

A Espanya tenim ja diverses lleis que actuen en aquest sentit, com el cas de la persecució penal contra aquells que s’atreveixin a pregar al carrer en la proximitat d’una clínica avortista, o decisions parlamentàries absolutament contràries als drets fonamentals, com la de crear comissions en les quals es vincula un delicte específic com és el de la pederàstia a un col·lectiu concret, el de les persones relacionades a la institució catòlica. Ser conscients d’aquest problema i donar-li resposta és vital. Cal ser conscients de les transformacions legals que es produeixen que ens estan convertint en ciutadans de segona categoria.

Una de les batalles en aquest sentit és la que cal donar sobre la Comissió encarregada pel Congrés dels Diputats al Defensor del Pueblo, que circumscriu la indagació de la pederàstia als catòlics. És una gran batalla no només en defensa de la nostra col·lectivitat i de l’Església, sinó més enllà perquè és un atemptat directe contra els drets fonamentals. I aquest fet hauria d’interessar a tothom amb independència de la seva posició religiosa perquè té una  repercussió en l’erosió de l’estat de dret, que va més enllà dels cristians.

Per això mantenim viva i ampliem la nostra campanya sobre aquest afer i que va començar amb l’Informe a la Majoria.

Ara centrarem la nostra acció en (1) formular fonaments jurídics concrets a les objeccions que plantegem per demostrar com s’està atacant l’estat de dret i els drets fonamentals. (2) Sobre aquesta base, emprendrem accions polítiques i legals a Espanya i a Europa. (3) Farem campanya internacional d’aquesta vulneració.

Precisament el 3 maig va tenir lloc una sessió informativa de Zoom sobre aquesta qüestió en la qual va intervenir el vicepresident emèrit del TC, Eugeni Gay i que pots veure aquí.

Et demano que et mantinguis actiu en aquest tema i que si hi vols participar, escriguis secretaria@e-cristians.net dient-ho, i que en tot cas difonguis la informació i els punts de vista sobre aquesta qüestió estem emetent. Cal generar opinió.

Per abordar a fons els temes jurídics, llencem la campanya de finançament. eEt demano de hi contribueixis en la mesura de les teves possiblilitats. Poc o molt, el que importa és que contribueixis.  POTS FER LA TEVA APORTACIÓ AQUÍ (Transferència bancària o PayPal).

Et recomano que vegis aquest vídeo molt breu de només uns segons, en el qual el president de la Generalitat defineix la seva posició sobre l’Islam i Catalunya. Pau i Bé.

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.