Carta Setmanal de Josep Miró: El nou horitzó que assenyala l’Assemblea Cristiana Oberta del dia 11 de desembre

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Venim d’un període, el del mes de novembre, de singular activitat. Per primera vegada en molt de temps hi ha hagut una altra vegada una mobilització, el passat dia 28, en defensa de la vida que és només el preludi de noves i més grans iniciatives d’aquesta mena. Dos dies abans, més de 500 persones es van aplegar a Madrid a la presentació de l’alternativa cultural NEOS, un fet que el mateix secretari de la Conferencia Episcopal Española ha qualificat en termes ben positius. I poques setmanes abans es va celebrar el congrés de Católicos y Vida Pública amb un gran desplegament d’assistència i qualitat dels ponents, organitzat per l’Asociación Católica de Propagandistas.

A Catalunya no ens quedem fora d’aquesta dinàmica, al contrari. Som un element actiu que participa en tot el que es fa i alhora despleguem la nostra específica activitat, i aquesta es concreta en l’Assemblea Cristiana Oberta del dia 11 de desembre que constitueix el pas inicial per aconseguir un procés de ressorgiment de la presència i activitat cristiana a casa nostra, duta a terme pels lacis que tenim la missió de fer-nos presents a l’espai públic, i que necessita això sí, la visibilitat de l’Església.

Hem d’entendre que molts dels problemes que patim tenen el seu origen en nosaltres mateixos, en la tebiesa de moltes actituds, malgrat l’advertència bíblica sobre què els hi passarà als tebis. I també per una gran  manca d’unitat. En lloc de situar en primer terme allò que ens uneix, sembla com si l’especialitat fos la contrària. Assenyalar abans que res la diferència en sentit negatiu, allò que no t’agrada d’aquell grup o d’aquell altre. Cal superar aquest fet tan negatiu, tan contradictori amb el poble de Déu, que té la comunió com a eix de la seva vida espiritual. La divisió no és únicament un pecat, com ho mostra la torre de Babel. En el poble de Déu és l’encarnació mateixa del pecat.

L’Assemblea és el primer pas per aconseguir superar aquest pecat de la divisió. I el mètode és molt senzill: posem sobre la taula el que és profund i també allò potser més superficial, però molt concret que ens uneix, i recuperem la capacitat de treballar junts.

És una raó prou important perquè et facis present el dia 11 de desembre a les 10:15 del matí a l’Aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU.

Inscriu-te a: secretaria@e-cristians.net

També pots seguir virtualment l’Assemblea Cristiana a partir de les 10:15h del dissabte 11 mitjantçant  el nostre canal de Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zK46nMVhSfw

Postdata: I pensa que després, quan passin coses com la llei d’educació o el recent anunci ofensiu de la Generalitat o tants altres fets que són contraris a la teva creença cristiana, no et podràs queixar perquè amb la inacció hauràs contribuït a fer-los fàcil que tot això succeeixi. Només si ens apleguem podem donar una resposta satisfactòria a la situació crítica i adversa en la qual vivim.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.