El P. Manglano assistirà en persona a l’Assemblea de l’11 de desembre

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Finalment el pare Manglano assistirà presencialment a l’Assemblea Cristiana Oberta (ACO21) de l’11 de desembre a la Universitat Abat Oliba, i ens acompanyarà en bona part d’aquesta. Malgrat que la seva intervenció inicialment estava prevista online, ha tingut la gentilesa de voler fer-se present a l’acte. El padre José Pedro Manglano, que és doctor en Filosofia, és sobretot conegut per ser el fundador de l’associació Hakuna que tant predicament té entre els joves. Però no és aquesta la seva única activitat. En l’àmbit de la cultura va dirigir dues col·leccions de l’editorial Desclée de Brouwer i també va posar en marxa la col·lecció Pensamiento de l’editorial Belacqua. Ha dirigit la col·lecció Planeta Testimonio i és professor d’Antropologia en la Facultat de Ciències de la Informació del Centro Universitario Villanueva (Universidad Complutense de Madrid). A més té una extensa obra publicada.

Reuneix per tant tots els ingredients per ser una persona i una veu que cal escoltar en aquest moment de la vida eclesial i cultural del país.

Podràs fer-ho i conèixer-lo directament a l’Assemblea. Participa i inscriu-te a secretaria@e-cristians.net indicant “Vull assistir a l’Assemblea de l’11 de desembre”.

Tal com havia explicat a les meves cartes anteriors, aquest període de novembre fins a arribar a la nostra Assemblea, està ple d’activitats dirigides a l’acció. El 23 es va produir una reunió de treball de l’Assamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad, amb una àmplia representació d’aquestes, en la qual es va tractar com a punts fonamentals la viabilitat de l’objecció de consciència constitucional col·lectiva, es va informar de la situació de l’aplicació de la llei de l’eutanàsia a una sèrie de comunitats autònomes (Catalunya, Madrid, Andalusia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, País Basc), amb la intenció de tenir un mapa complert de les diferències perquè és evident que si bé la llei és estatal, les competències en sanitat són autonòmiques i això determina que la seva aplicació sigui molt variable. El tercer tema tractat va ser obrir la reflexió sobre la necessitat de perfilar millor l’estratègia per avançar sobre objectius concrets que portin a la finalitat d’arribar  a construir una societat que acull té cura i acompanya a la vida digna des del naixement fins a la mort natural. Les persones de vosaltres que esteu interessades en aquest àmbit podeu inscriure-us a secretaria@e-cristians.net, indicant “Grup eutanàsia”.

També s’han reunit els fòrums que han de posar a punt les presentacions de l’Assemblea de l’11 de desembre sobre el camí per a l’evangelització de la vida pública, la construcció de l’alternativa cultural i la presència política, que podreu conèixer el dia de l’Assemblea.

Finalment, recordar-vos dos altres esdeveniment importants. Un el del 26 de novembre: la presentació de la plataforma NEOS a Madrid, una iniciativa que impulsa entre altres persones, Jaime Mayor Oreja. L’altra és la gran concentració Cada Vida Importa que tindrà lloc el diumenge 28 a Madrid. Per facilitar el desplaçament des de Barcelona de totes les persones que estiguin interessades, s’ha preparat un servei d’autocars que sortirà de l’estació de Sants a les 12 de la nit del dia 27, i tornarà a Barcelona a les 23 hores de l’endemà, diumenge 28. El preu és de 45 euros. Us convido a tots els que pugueu a fer l’esforç d’acudir a la concentració. Podeu inscriure-us a secretaria@e-cristians.net indicant “Autobusos Madrid”.

COMPRA AQUÍ LA TEVA PARTICIPACIÓ O DÈCIM DE LOTERIA D’E-CRISTIANS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.