parlamento europeo aborto

Carta Setmanal de Josep Miró: El Parlament Europeu i l’avortament. Tots a Madrid el 29 d’abril

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Aquest dijous 11 d’abril, el Parlament Europeu haurà aprovat una resolució favorable al fet que l’avortament sigui un dret fonamental de la UE amb els vots de liberals, socialdemòcrates, verds i esquerra postcomunista.

No té un valor vinculant i està molt lluny d’aconseguir la seva finalitat. Primer, perquè es tracta d’una competència dels estats membres. Segon, perquè la modificació requeriria un acord del Consell Europeu; això és els estats membres, per unanimitat. Però malgrat tot és evident que té importància política perquè pressiona en un determinat sentit i justifica a la Comissió perquè es refringeixin o es neguin ajuts a totes les entitats que d’una manera o altra defensin la vida i que millorin les aportacions a totes les que defensen l’avortament, el feminisme i tot allò que impulsa aquesta tràgica figura.

Cal una resposta i cal dur-la a terme a escala europea, si bé perquè sigui efectiva ha de construir-se en cada estat membre. Per aquesta raó des d’e-Cristians vam proposar un primer acte europeu de refús, d’una banda, i d’afirmació de la vida, per una altra, a l’Asamblea de Asociaciones por la Vida y la Dignidad. Aquest acte tindrà lloc el dia 29 d’abril a les 19:30 a Madrid. Malgrat ser un dia laborable, seria bo que qui pogués fes un esforç per anar-hi i participar en la gran trobada que se celebrarà a la seu de la Mútua Madrilenya, on caben més de 800 persones. És només l’apertura d’aquesta iniciativa europea que ha de tenir celebracions en altres capitals: Roma, París, i a ser possible Budapest perquè Hongria serà l’estat que presidirà la Unió a partir de juny, fins a configurar, i aquesta és la nostra proposta, una Aliança Europea per la Vida i la Dignitat.

Vivim temps molt intensos i els cristians hem d’unir-nos i eixamplar forces. És l’única manera d’aconseguir canviar les coses. Per això és tan important l’Assemblea Extraordinària de socis d’e-Cristians del 25 de maig que, a través d’un canvi en els estatuts per passar a una nova denominació, la de CSC (e-C), donarà lloc a un renaixement de la nostra fortalesa amb la incorporació de totes les persones que s’han anat afegint a El Corrent; em refereixo a totes aquelles que al mateix temps no formaven ja part d’e-Cristians i que són forces. Transmetrem així un missatge: el de la unió i farem pedagogia a través de la pràctica. Ens adaptarem millor a la nova realitat, l’actual, notablement diferent de la que existia quan vam néixer fa 24 anys, perquè si bé aleshores teníem interlocutors polítics i podíem practicar la mediació, avui en dia això no existeix i, per tant, és necessari que ens organitzem i assumim capacitats per tenir una capacitat de pressió i intervenció política molt més directa.

En el transcurs de les pròximes setmanes rebreu informació detallada dels preparatius, però importants canvis que introduirem per transformar e-Cristians en una organització encara molt més potent i dotada d’una eficàcia que guardi millor relació amb els reptes del nostre temps.

També vull recordar-te la sessió del Club de Lectura que tractarà un tema de gran actualitat relacionat amb la immigració. Es tracta de comentar el llibre Que todos sean uno en cristo. Una critica católica del racismo y de la Teoría Crítica de la raza” d’Edwars Feser. Serà comentat i després dialogat amb tots els participants, per Jorge Soley. La sessió serà el dilluns 15 d’abril a les 19h. tindrà un especial interès i importància per aquesta raó. No hi faltis. Aquí trobaràs el link per accedir a la sessió.

I aquesta setmana et recomano aquests dos articles:

Pau i bé!

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.