Carta Setmanal de Josep Miró: En el fons tot és molt senzill. Votar PSC és votar Sánchez

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

El Corrent Social Cristià ha fet un excel·lent document sobre les eleccions que du a terme una reflexió necessària. El curs dels esdeveniments ha anat situant, en termes cada vegada més concrets, la contesa electoral a Catalunya. Com en tot procés d’aquesta mena, intervenen multitud de factors de cara a la decisió, almenys en teoria. Uns poden afavorir als que governen, cosa difícil en el cas de la gestió d’Aragonès, i altres a l’oposició.

En general, en el nostre cas, també hi ha una porta oberta molt gran a l’abstenció i al vot en blanc que assenyala el distanciament amb el qual els ciutadans veuen el comportament dels polítics i dels seus partits. Tot això és cert.

Per a un cristià, a més, pesen molt tots els factors relacionats amb la doctrina social de l’Església i les seves aplicacions concretes, i també amb les formes d’actuar i procedir basades en el respecte, la consideració de l’altre, l’amistat civil.

Però les coses han evolucionat tan de pressa per obra del seu autor, que en realitat les eleccions catalanes s’han convertit en un plebiscit sobre el president del govern i la nova política, que ha assenyalat que vol fer, “el punt i a part”, relacionades amb el que ell considera que són actuacions inadequades de la justícia i dels mitjans de comunicació. El problema és que el president del govern es converteix en jutge i part i judica el que és correcte i el que no, en funció de l’adhesió incondicional als seus plantejaments. En aquest context, Sánchez ha introduït deliberadament la seva persona i ha reclamat el suport a ella, en el marc de les eleccions al Parlament de Catalunya i així les ha convertit en un plebiscit. Des d’aquesta perspectiva, dissortada, tot se simplifica. Volem la continuïtat de Sánchez i les seves polítiques o la refusem?

El nostre vot marcarà aquesta direcció. Votar a Illa, votar al PSC, i al petit apèndix d’Units, és votar a Sánchez. Perquè és precisament aquest partit el suport necessari perquè Sánchez continuï i també l’indicador de si continua disposant o no de suports electorals. Illa pot voler desmarcar-se d’aquesta ombra pesant, a força de discursos sobre pactar i entendre’s amb tothom. Cal dir amb sinceritat que com a polític –i salvant a la persona- aquest plantejament no té cap credibilitat perquè és un seguidor incondicional, ell i el PSC, de totes les polítiques del president del govern, de totes. Mai s’ha produït la més petita discrepància, ni tan sols ara. Al contrari, tot han estat actuacions i declaracions de suport.

Per tant, qui vulgui l’èxit de Sánchez i de les seves polítiques ha de votar PSC. Però qui les refusi, cometria un greu error votant per aquest partit perquè estaria donant el triomf a l’actual president del govern.

Et recordo aquestes dues activitats:

Dilluns 6 de maig  a les 19h. es durà a terme la cinquena i última sessió del Club de Lectura d’aquesta edició. En aquesta ocasió seré jo qui comentarà el llibre: Dominio. Una nueva historia del cristianismo, de Tom Holland. Pots llegir la informació completa i aconseguir l’enllaç de Zoom aquí.

Dimecres 8 de maig a les 19h. el Corrent Social Cristià et convida a participar en la Xerrada-Conferència per Zoom sobre la “Situació i perspectives polítiques de Catalunya. Eleccions del 12 de maig”  a càrrec del Sr. Jordi Alberich, economista, exdirector del Cercle d’Economia i col·laborador d’El Periódico. La presentació serà a càrrec meuAquí tens l’enllaç per participar en la sessió.

Per acabar, vull recomanar-te:

Pau i bé!

Josep Miró i Ardèvol

@jmiroardevol

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.