No pots faltar a la cita per Zoom del 3 de maig. Nova iniciativa d’e-Cristians al Parlament de Catalunya

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues,

e-Cristians va adoptar com a una acció prioritària denunciar el tracte discriminatori i injust que reben les persones vinculades a l’Església catòlica, que són assenyalades per un acord del Congrés dels Diputats com els únics subjectes a investigar relacionats amb els casos de pederàstia, quan totes les dades assenyalen que més enllà del fet moral, que és una qüestió interna de l’Església, la comissió d’aquest delicte per part de persones que responen a aquest perfil és marginal i afecta menys de l’1’% dels casos, com hem informat àmpliament en les nostres aportacions. La decisió del Congrés d’encarregar al Defensor del Pueblo la constitució d’una comissió en els termes limitatius esmentats, és contrària a la mateixa Constitució i a la legislació que la desenvolupa. No és admissible que mentre que la Fiscalia de motu propi inicia actuacions, per exemple sobre el que ha estat alcalde de Badalona, García Albiol, per vincular determinades nacionalitats a determinats delictes, això es faci a gran escala per part del Congrés dels diputats i que el Denfensor del Pueblo, que té com a missió defensar els drets dels ciutadans davant de l’administració, actuï en sentit contrari i obri una mena de causa general contra els catòlics.

El dimarts 3 de maig a les 19h. celebrarem una trobada virtual per Zoom en la qual intervindrà el vicepresident emèrit del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, per analitzar diversos aspectes relacionats amb la constitucionalitat d’aquesta iniciativa política, i jo mateix que informaré de les accions dutes a terme i de manera especial de les que continuarem emprenent, perquè aquesta és una tasca que no s’acaba en uns dies, ja que el que està en qüestió és la defensa de drets fonamentals. “És just i legal que el Congrés encarregui al Defensor del Poble indagar sobre el delicte de pederàstia limitat només als catòlics?”.

Per participar en el Zoom, dimarts 3 de Maig a les 19h., inscriu-te aquí.

En el marc d’aquestes accions, us puc informar que una específica és la que hem començat a emprendre sobre el Parlament de Catalunya, perquè aquesta institució ha decidit crear en el seu si una comissió amb la mateixa finalitat que la que estableix el Congrés. Una esmena de JxCat ha demanat que s’ampliï, com és lògic, a altres casos, víctimes i subjectes que són molt més nombrosos. e-Cristians s’ha adreçat a tots els presidents dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i també, de manera específica, a Oriol Junqueras, donat que reiteradament ha proclamat la seva condició de catòlic aquí podeu trobar el text, les dades i l’argumentari que revelen la magnitud de la discriminació que aquesta mena de decisions comporta per a les persones vinculades a l’Església catòlica.

I t’insisteixo una vegada més. Inscriu-te a la sessió virtual del 3 de Maig a les 19h. No tanquis els ulls davant aquesta aberració.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.