Som víctimes d’una guerra cultural

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

A tot occident fa temps que s’ha desencadenat una guerra cultural contra tot allò que el cristianisme ha aportat a la nostra societat al llarg de la història. No es tracta només de cancel·lar el paper de l’Església i expulsar el fet religiós cristià de la vida pública i reduir-lo a una pràctica domèstica, sinó que aquesta guerra va més enllà perquè el que vol és liquidar la cultura secular que ha sorgit d’aquella matriu cristiana que a la vegada bevia de les fonts de la cultura de l’antiguitat clàssica. És també, i més enllà d’això, una ofensiva universal perquè vol destruir la consciència que existeix: una llei natural que regula d’una manera no determinista els comportaments i les relacions humanes. És la llei que fa possible que existeixi, malgrat les diferències, una humanitat com un tot. En aquesta guerra fins ara nosaltres, els que no participem d’aquesta ideologia, en som les víctimes i cada vegada ho serem més, si no aixequem el cap. Mentrestant, la contínua aberració s’anirà propagant. No faré un memorial de greuges, només citaré tres exemples immediats:

  • Un, la iniciativa legislativa que vol castigar amb penes de presó a aquelles persones que en els voltants de les clíniques avortistes preguen o reparteixen fulletons amb l’acusació que coaccionen a les dones que acudeixen a la clínica. Quina gran ironia! Aquesta gent que es comporta curosament pot ser empresonada, mentre que aquells que entren a les esglésies ensenyant els pits, proferint crits i impedint el culte, són considerades manifestacions pròpies de la llibertat d’expressió.
  • Un altre exemple és l’acord del Parlament Europeu de considerar l’avortament un dret humà de caràcter universal i demanar que s’impedeixi l’objecció de consciència perquè un dret no pot ser contrariat.
  • I la tercera, la llei trans que permet a adolescents de 16 anys sense autorització dels pares sotmetre’s a transformacions de cirurgia i farmacologia per canviar de sexe, perquè considera que ja són prou madurs per decidir sobre el futur de la seva vida. Al mateix temps no poden votar, ni treure’s el carnet de conduir, ni apuntar-se voluntaris a l’exèrcit, ni moltes altres qüestions per falta de maduresa.

És el problema dels que fan aquesta guerra. Les contradiccions brutals que contínuament generen i que pagarà, de fet ja ho fa, la societat també en termes econòmics.

Cal respondre a tot això. Com a cristians, com a éssers humans, com a ciutadans. I en aquest sentit, et demano que et comprometis. Que ho facis amb dues iniciatives concretes:

Una, la de convertir ForumLibertas en un eix de l’alterativa cultural cristiana tant pel que fa a Espanya com a Amèrica Llatina, articulant també d’aquesta manera un pont amb Europa. Apunta’t aquí a la I Assemblea virtual de ForumLibertas per l’alternativa cristiana del 13 de juliol a les 19h. (hora nostra).

L’altra, és que responguis positivament i participis també en la preparació de l’Assemblea extraordinària d’e-Cristians que preparem des d’ara mateix i que té per objectiu organitzar, junt amb altres, aquesta alternativa en el cas concret del nostre país. Si estàs interessat, contacta amb nosaltres (secretaria@e-cristians.net).

Són dues iniciatives complementàries. Una en el terreny de la informació, la comunicació, l’opinió, l’acció a les xarxes. L’altra, en l’àmbit de l’organització, impuls a projectes i iniciatives en l’espai públic polític i en les coordenades concretes del nostre país.

Si et quedes a casa, els efectes de la guerra et passaran per sobre. Almenys tingues la satisfacció de fer-li front ara per guanyar després.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.