Només el treball i la participació transformen l’esperança en realitat

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La nostra societat viu commocionada per la catàstrofe de la guerra d’Ucraïna i pel gran flux de refugiats que ja, si bé en escassa mesura, comença a arribar a casa nostra. Ara cal veure com es gestiona. I sobre aquesta qüestió, voldria assenyalar una greu omissió. Nosaltres també tenim refugiats interns. Són les persones que viuen al carrer perquè no tenen cap altre remei. No són tantes, però és un fet dolorós. A Barcelona ciutat, un dels llocs on més s’acumulen, no superen les 1.000 persones. És, per tant, un problema a l’abast. Però les administracions viuen d’espatlles a ells. Només amb una petita part del que es dedica a la immigració, podríem donar una resposta solidària a tota aquesta gent. L’emotivitat de la catàstrofe no ens ha de fer oblidar que, sense desatendre-la, tenim deures pendents.

També la societat està cada cop més commocionada per la crisi social que s’acumula. A les ferides no guarides de la gran crisi que es va iniciar el 2008 i la posterior de la covid, s’afegeixen ara un seguit de conseqüències derivades de la inflació, el cost de l’energia i la ruptura de la cadena de proveïments. Tot això succeeix davant la inacció del govern espanyol, i també, cal dir-ho, malgrat que en aquest cas no és el primer responsable, de la Generalitat. En aquest context situar altres qüestions és molt difícil, perquè la sensibilitat sembla saturada. Però cal fer-ho perquè els governs espanyol i català, que desatenen les necessitats bàsiques de la gent, continuen mantenint la iniciativa en terrenys que afecten els drets de les persones, de la pàtria potestat i de la concepció moral i antropològica, que en definitiva són les arrels que donen consistència a la societat.

En aquest sentit, cal insistir una vegada més que com a mínim és il·legítim, i està per veure que no sigui il·legal, l’encàrrec del Congrés dels Diputats al Defensor del Pueblo perquè indagui el delicte de la pederàstia però només limitat a persones vinculades a l’Església catòlica. Reclamem l’existència de la indagatòria a través d’una comissió independent però del delicte, de tot el delicte i de tots els delinqüents, i no només cenyit a una ínfima minoria. Aquí podeu trobar un resum de l’extens document d’e-Cristians Informe a la majoria. L’Església com a boc expiatori i l’ocultació de la pederàstia.

També hi ha un magnífic article de Pablo Ginés sobre aquest tema que podeu trobar aquí.

En aquest sentit, noves iniciatives estan en marxa. Una serà, si tot funciona bé, un escrit de 100 personalitats adreçat al Defensor del Pueblo,  Excm. Sr. Ángel Gabilondo, perquè estableixi una comissió en els termes abans indicats. També està previst sol·licitar una entrevista amb ell per part d’un grup de personalitats.

Heu de donar suport activament aquestes iniciatives. Ho podeu fer d’una manera concreta i pràctica: una, difonent el resum de l’Informe, i l’altra, participant en la campanya d’enviar escrits al Defensor del Pueblo, que iniciarem la setmana que ve.

És bo que us informi que aquest informe va ser tramès al nunci apostòlic a Espanya, Excm. i Rvdmo. Mons. Benardito Cleopas, i de la seva resposta subratllo el següent: “acuso recibo de dicha carta y del referido documento, de los que le aseguro se ha prestado debida atención y se ha tomado atenta nota a todo cuanto en ellos se significa”.

També us reitero, una vegada més, les possibilitats de contribuir amb un mínim del vostre temps als diversos grups de treball existents:

Grups de treball d’e-Cristians-Assemblees Cristianes:

Participar en aquests grups, és tan senzill com enviar un missatge a secretaria@e-cristians.net, indicant en quin o quins t’interessa participar.

  • Grup per a la defensa i promoció de la vida i la lluita contra l’eutanàsia. Defensar avui la vida humana i la seva dignitat és un acte voluntari.
  • Grup de difusió i captació a les xarxes socials de persones interessades. Si participes habitualment en alguna xarxa social (Facebook, Twitter, Instagram,…) i vols contribuir a interessar a persones per la bondat del cristianisme i a participar en e-Cristians, aquest és el teu grup.
  • Grup jurídic. Si ets un professional del dret en alguns dels seus camps, apunta’t a aquest grup que és fonamental en aquests moments.
  • Impuls a les Assemblees Cristianes.

Grups de Treball de ForumLibertas-Alternativa Cultural Cristiana:

Participar en aquests grups, és tan senzill com enviar un missatge a montsescola@forumlibertas.com, indicant en quin o quins t’interessa participar.

  • Grup de difusió a les xarxes socials. I aquí tens una altra opció per treballar a les xarxes, complementària de l’anterior.
  • Grup de Continguts. Si t’agrada escriure, informar, aquí tens un altre àmbit de treball que posarà a l’abast de milers de persones els teus punts de vista.
  • Grup d’elaboració de l’agenda legislativa. Aquest és un grup pensat per a persones amb coneixements de dret i interessades en l’àmbit polític. Treballa per identificar les lleis a remoure i les noves iniciatives que serien necessàries. Necessitem concretar el nostre projecte.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.