Carta Setmanal: Difon l’”Informe a la majoria. L’Església com a boc expiatori i l’ocultació de la pederàstia” i participa en els grups de treball

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Si hom fa la cerca a Google de “pederàstia a Espanya“, en les deu primeres notícies, que són les més seguides, en trobarà tres sobre la pederàstia i l’Església. Amb l’agreujant que corresponen a la primera i segona informació que apareix. Si la cerca es fixa en les imatges de vídeo, de les tres que apareixen a la primera pàgina, una correspon a l’Església. En altres termes, una tercera part del que assenyala el buscador vincula directament pederàstia a Espanya amb Església catòlica. I entre els temes que assenyala a final de pàgina, un d’ells és “abusos Església”.

Tot això és molt greu, perquè com a mínim significa dues coses. La primera que el frame és a dir el marc de referència, està ja construït i consolidat establint un lligam estret entre els catòlics i la pederàstia. La segona característica és que aquesta informació roman per sempre més com una acta notarial. Potser es mourà en el seu posicionament, més o menys destacat en el cercador, però quedarà aquí per sempre.

Realment han aconseguit transformar l’Església en el boc expiatori del pecat social de la pederàstia, aconseguint d’aquesta manera que el gruix molt majoritari dels abusos quedin a l’ombra. A aquesta situació és evident que hi ha contribuït d’una manera decisiva la campanya pertinaç i sistemàtica que fa més d’una dècada que dura i que perseguia aquest objectiu, ara ja assolit. Però cal dir que hi ha ajudat l’escassa visió de la institució eclesial que no ha sabut sortir del focus i no ha apel·lat a la necessària denúncia profètica d’un pecat social que també la contaminava a ella, però que ni molt menys constituïa el gruix del problema.

Informe a la majoria…” expressa clarament la voluntat de sortir al pas d’aquesta situació, de no acceptar-la mesellament i d’explicar amb claredat i fets demostrats, que una cosa és que hi hagi persones de l’Església que hagin comès aquest tipus de delicte, i una altra molt diferent és que amb aquesta excusa els governs i l’atenció mediàtica ocultin tota la dimensió del problema contribuint d’aquesta manera a mantenir la pederàstia com un assot social generalitzat contra els nostres infants.

Tu ara pots fer una acció concreta per sortir al pas d’aquesta injustícia. La tens a l’abast. Es tracta que difonguis al màxim l’Informe a la majoria.

En moments difícil com l’actual, en els que la preocupació i la pèrdua d’esperança en el futur són la tònica general, i en els quals els catòlics han de fer front a reptes i amenaces, és absolutament necessari treballar en respostes concretes. e-Cristians t’ofereix la possibilitat de fer-ho en una sèrie de grups de treball. Són aquests:

Grups de treball d’e-Cristians-Assemblees Cristianes:

  • Grup per a la defensa i promoció de la vida i la lluita contra l’eutanàsia. Defensar avui la vida humana i la seva dignitat és un acte voluntari.
  • Grup de difusió i captació a les xarxes socials de persones interessades. Si participes habitualment en alguna xarxa social (Facebook, Twitter, Instagram,…) i vols contribuir a interessar a persones per la bondat del cristianisme i a participar en e-Cristians, aquest és el teu grup.
  • Grup jurídic. Si ets un professional del dret en alguns dels seus camps, apunta’t a aquest grup que és fonamental en aquests moments.
  • Impuls a les Assemblees Cristianes.

Participar en aquests grups, és tan senzill com enviar un missatge a secretaria@e-cristians.net, indicant en quin o quins t’interessa participar.

Grups de Treball de ForumLibertas-Alternativa Cultural Cristiana:

  • Grup de difusió a les xarxes socials. I aquí tens una altra opció per treballar a les xarxes, complementària de l’anterior.
  • Grup de Continguts. Si t’agrada escriure, informar, aquí tens un altre àmbit de treball que posarà a l’abast de milers de persones els teus punts de vista.
  • Grup d’elaboració de l’agenda legislativa. Aquest és un grup pensat per a persones amb coneixements de dret i interessades en l’àmbit polític. Treballa per identificar les lleis a remoure i les noves iniciatives que serien necessàries. Necessitem concretar el nostre projecte.

Participar en aquests grups, és tan senzill com enviar un missatge a montsescola@forumlibertas.com, indicant en quin o quins t’interessa participar.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.