“Cuida2 de principio a fi”, el manifest de el Col·legi de Metges de Madrid

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Madrid ha presentat un manifest que ha anomenat “Cuida2 de principio a fi”, una iniciativa per sensibilitzar sobre les cures integrals de totes les persones. És per això que demanen que les persones s’uneixin a la campanya.

“La medicina és cosa de 2”, afirma el Col·legi de Metges de Madrid posant el valor la relació entre el metge i el pacient i afegeixen: “perquè és humanitat i ciència”, “perquè és el que lluita i el que té cura”, “perquè és el que facilita suport i el que aconsegueix millorar la seva autocura”, “perquè és el que necessita ajuda i el que tendeix la mà”, i “perquè és generositat individual i solidaritat social”.

El Col·legi de Metges de Madrid llança aquesta iniciativa quan recentment va ser aprovada la Llei d’eutanàsia al país per iniciativa de Govern del PSOE i Podemos.

“Davant la desesperança, la vulnerabilitat, la fragilitat, l’abandonament, el sofriment, el dolor, el tedi, l’angoixa …”, la resposta, per als metges de Madrid, “sempre és”: “Cuida2 Paliativos”, “Cuida2 Continuos , Cuida2 Intregrales, Cuida2 Humaniza2, Cuida2 Accessibles”, ” Cuida2 Multidisciplinares, Cuida2 Organiza2, Cuida2 Estructurados, Cuida2 Liderados, Cuida2 Profesionaliza2″, “Cuida2 financia2 en tots els nivells assistencials: Cuida2 Hospitalaris, Cuida2 en Atención Primaria, Cuida2 en Centros sociosanitarios, Cuida2 a domicilio”, i, en definitiva “Cuida2 para to2, Cuida2 Confia2”.

Les raons que addueix el Col·legi de Metges és “perquè hem de respondre a les necessitats dels pacients i la seva situació personal, incloent a les seves famílies i cuidadors”. I és que els metges madrilenys posen l’accent en la necessitat que el servei sanitari posi als malalts i les seves famílies en el centre de la seva activitat.

A més, altres raons és “perquè els pacients necessiten una atenció integral personalitzada”, “perquè volem que el missatge dels Cuida2 de principi a fi cali en la professió mèdica i en la societat”, “perquè la medicina d’el futur és la medicina de la cura “,” perquè volem que se sàpiga que la resposta a la demanda social de les persones són els Cuida2 “,” perquè els pacients són el centre i la raó de ser dels Cuida2.

Altres raons, per al Col·legi de Metges són: “perquè han de saber que estem Involucra2 i no anem a mirar a una altra banda”, “perquè professionals sanitaris i pacients hem de liderar la cultura dels Cuida2”, i, finalment, “perquè volem que els Cuida2 fomentin la salut de totes les persones”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.