Documental “Decálogo para morir bien”

Un dels aspectes destacats de la primera onada de la pandèmia de COVID-19 va ser la dificultat per humanitzar convenientment el procés de final de vida i les cures pal·liatives, a causa de les restriccions sanitàries establertes per minimitzar el risc de contagi entre familiars i professionals.

Conscients que, en gran mesura, aquestes circumstàncies van poder erosionar la qualitat de l’atenció pal·liativa durant aquells mesos, ara fa gairebé un any, i en el marc de les celebracions del dia de sant Joan de Déu, 8 de març, el director de documentals, Jon Escuder, i el director de l’Instituto para Cuidar Mejor de l’Hospital San Juan de Dios de Santurtzi , el doctor Jacinto Bátiz, han unit les seves forces en un nou documental que s’acaba d’estrenar, titulat ‘Decálogo para morir bien’.

Amb l’enregistrament, realització i direcció artística de Jon Escuder i el guió del Dr. Bátiz, “el missatge final sorprèn pel seu vigor i esperit, i és que, al capdavall, aquesta pel·lícula es converteix en un cant sagrat, amorós, humà, al dia de l’últim viatge”, declara Escuder.

L’obra recull deu punts “per morir bé” que el Dr. Bátiz ha elaborat, “com una fàcil i senzilla guia que pot ajudar a tots -pacients, familiars i professionals- a reflexionar sobre el procés de final de vida, donant una sèrie de pautes perquè aquest es dugui a terme de la millor manera possible, atenent les diferents facetes que es presenten en aquestes circumstàncies i que afecten tant als aspectes biològics, com als emocionals, socials i espirituals. Les circumstàncies de la pandèmia són difícils, però sempre es pot humanitzar el procés de final de vida”, destaca l’expert pal·liativista basc.

L’audiovisual té com a banda sonora un conegut lied per a solista i piano de Franz Schubert, interpretat per la famosa soprano alemanya Elisabeth Schwarzkopf, en un enregistrament de 1961 de la BBC.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Menú