Més de 150 juristes demanen parar la Proposició de Llei d’eutanàsia

Juristas contra la eutanasia ha convocat més d’un centenar i mig de professors i acadèmics de Dret, que han demanat la retirada de la Proposició de Llei que permet l’eutanàsia.

Es tracta d’un altre important manifest que s’uneix al què ja va llançar la iniciativa dels 7.000 i que està tenint una gran repercussió en els mitjans de comunicació, el que es tradueix en un èxit de visibilitat i audiència.

Els juristes consideren que la Proposició de Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia que tramita al Congrés dels Diputats, “constitueix una greu amenaça a la seguretat dels més grans i malalts de la nostra societat, que tan especialment han estat patint els efectes de l’actual pandèmia”.

A més, el text del document sosté que la norma que vol aprovar el Govern bipartit de PSOE i Podem, és “contrària a la dignitat de la persona humana i als drets més fonamentals que li són inherents, garantits per la Constitució i el Dret internacional dels drets humans com a base irrenunciable de la nostra civilització”.

Juristes contra l’eutanàsia és una iniciativa promoguda a títol personal, per 26 catedràtics de Dret Administratiu, Civil, Constitucional, Eclesiàstic de l’Estat, Financer i Tributari, Internacional Privat, Penal, Processal, Romà i Filosofia del Dret, de 16 universitats espanyoles, i dos Acadèmics de número de 2 Acadèmies de Jurisprudència i Legislació territorials, i que, segons ells estan “convençuts de la transcendència individual i social de la Llei orgànica proposta i en exercici del que consideren una responsabilitat ciutadana i de la seva condició de juristes”. Altres 56 catedràtics, 74 professors titulars o equiparats i 4 acadèmics no docents s’han unit posteriorment.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.