Alcem-nos!!!

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues,

e-Cristians ha presentat un text als bisbes sobre la sinodalitat com a aportació col•lectiva. Recordareu que temps enrere us vam publicar l’esborrany previ i us vam demanar les vostres aportacions. Tot aquest procés ha culminat en el text que podeu trobar aquí. Us recomano la seva lectura.

El 31 de gener va tenir lloc la II Assemblea virtual de Forum Libertas Alternativa Cultural a la qual molt possiblement alguns de vosaltres vau assistir. Vam informar sobre el progrés que la publicació registra per adquirir un major potencial de difusió, de presència a les xarxes i de continguts. Es va tractar també de posar en marxa de seguit de grups de treball, en els quals també hi ha aspectes que poden coincidir amb tasques d’e-Cristians. Us informarem sobre aquests perquè decidiu si voleu incorporar-vos i col•laborar en aquesta important tasca de construcció i difusió de l’alternativa cultural.

El 3 de febrer s’aprovarà al Congrés dels Diputats, i s’hauria fet per la via ràpida, la modificació de la llei que regula el Codi Penal per “penalitzar l’assetjament en les dones que acudeixen a les clíniques per la interrupció voluntària de l’embaràs“. Naturalment, a aquestes dones no les assetja ningú, però la llei una vegada més fa trampa. En realitat el que vol és penalitzar amb penes de presó fins i tot a aquelles persones que als voltants d’aquestes clíniques que fan negoci amb l’homicidi de qui ha de néixer, resen o reparteixen fulletons informatius. La llei previsiblement serà recorreguda al Tribunal Constitucionals, perquè significa una limitació molt greu dels drets fonamentals de les persones. No es pot confondre informar, si un vol ser informat, i resar, amb assetjament. Mentre que els piquets de vaga, que en determinades ocasions sí que assetgen als treballadors i a les botigues perquè no obrin portes, han estat totalment despenalitzats, ara es vol penalitzar a la gent que prega al carrer. És una norma més que posa en relleu l’onada repressiva que ens ve a sobre. Pots llegir més informació aquí.

El mateix dia 3 hi haurà al Senat una reunió d’una representació de l’Asamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad, de la qual és impulsora e-Cristians, per presentar als senadors les objeccions a aquesta llei a fi que hi hagi una clara oposició en el seu tràmit al Senat. Per part d’e-Cristians participarà en l’acte el membre de la Comissió Executiva, Pablo Ginés.

Paga la pena recordar que el dia 1 de febrer es va celebrar un acte commemorant el centenari de la llibreria Balmes. 100 anys per a una llibreria és moltíssim. Pràcticament, no n’hi ha cap que hagi sobreviscut. Si aquesta llibreria a més està especialitzada en produccions religioses, el mèrit encara es multiplica. Com a president d’e-Cristians em va satisfer assistir a l’acte per expressar el meu suport a una feina tan immensa i continuada. És un exemple de persistència i resistència que avui hem de tenir més present que mai.
Ja heu vist la nova onada d’atacs dels mitjans oficials, govern, Congrés i fiscalia contra l’Església. Sovint sembla que uns quants sacerdots, que pels crítics són “l’Església tota sencera”, siguin els únics responsables d’actes de pederàstia, i que no s’hagi fet pressió per abordar aquells casos malgrat que la majoria tenen 30, 40 i 50 anys i més a l’espatlla. Es procedeix en termes oficials com si la pederàstia no fos una xacra molt més estesa, moltíssim més, a la nostra societat que a l’Església i que no hi hagués focus, negocis, pràctiques sistemàtiques, personalitats de rellevància social implicats. Sobre això impera el silenci. I aquesta realitat queda oculta davant al boc expiatori en què s’han convertit sacerdots i bisbes. També en les immatriculacions hi ha un abús d’interpretació o negativa i de fet el govern, especialment el president Sánchez i el ministre, han jugat amb l’escassa figura política que té l’actual president de la Conferencia Episcopal Española en prejudici per la institució. Sigui com sigui l’onada està aquí. Com també és terrible la que s’està produint en l’àmbit de l’ensenyament, en el qual pràcticament totes les assignatures no tenen altra visió que generar ideologia favorable al govern establert. Us recomano que llegiu aquesta editorial de ForumLibertas, perquè us pot ajudar a formar-vos la composició de lloc.

La pregunta final és què necessitem més per reaccionar d’una forma molt més activa. No veiem en el poble de Déu respostes en nombre i criteri suficients al procés de destrucció deliberat que s’està produint. Per això us crido a que reaccioneu en nom d’allò que dieu creure, en nom de la vida que és millor vida, en nom de la fe que afirmeu processar, de l’Església a la qual dieu pertànyer. Alceu-vos i doneu resposta. Veniu i participeu en l’acció d’e-Cristians i de les Assemblees Cristianes.

Aquí teniu uns enllaços d’interès que també posen en relleu l’activitat desplegada al llarg de la setmana passada:

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.