Comencem el curs, plens d’impuls i iniciativa. Participa!!!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Comencem el nou curs, ja amb empenta i projectes. Tres eixos emmarquen la nostra acció:

  1. L’interès per contribuir a l’evangelització des de la perspectiva que li correspon a la vocació d’e-Cristians que és la de portar la concepció cristiana, especialment la de la seva doctrina social, a la vida pública.
  2. Un segon eix que pivota sobre ForumLibertas i que té una dimensió que també incideix sobre Amèrica Llatina és la necessària construcció a l’alternativa cultural cristiana i de la forja de les aliances necessàries per construir l’alternativa cultural que pugui ser assumida per tots en raó que el seu fil conductor és el de la llei natural.
  3. Per ser eix, l’acció per fer-se present a la vida pública perquè és una anomalia no entendre que no hi pot haver un espai, i menys si és tan important com el de la política, en el que no es faci present la paraula cristiana. El com això s’ha de fer obeeix a les condicions concretes de cada moment i societat, però que s’ha de fer i fer-se col·lectivament, és del tot evident.

Aquests eixos es produeixen amb iniciatives ben concretes. Una, la d’aprofundir el treball en el si de l’església per crear consciència de la urgència de l’evangelització, de deixar de ser marginals culturalment i políticament.

L’altra és el projecte de construir l’alternativa cultural a força de promoure un mitjà de referència centrat en aquesta acció i obert a la participació de tots els interessats. És l’acció a través de ForumLibertas. També la concreció d’aquesta alternativa cultural en l’àmbit específic de Catalunya, avui sota l’hegemonia del conglomerat ideològic sorgit de la cultura de la desvinculació que governa a la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona i a molts altres llocs.

Igualment treballar conjuntament en aquelles iniciatives que ja s’estan desplegant al conjunt d’Espanya en aquell mateix sentit de construcció de l’alternativa cultural. Un d’aquests components importants és l’acció per promoure una societat que aculli la vida que es concreta de manera immediata, però no única, en l’acció contra l’eutanàsia i el suïcidi assistit, i a favor de les cures pal·liatives, per mitjà de l’Assemblea d’Associacions per la vida, la llibertat i la dignitat. Un element primordial en tot plegat serà l’Assemblea Extraordinària que durem a terme abans d’acabar l’any precisament amb la vocació d’ampliar l’espai d’acció establint més grans complicitats i concretar noves iniciatives comunes. En aquest sentit i d’aquí a pocs dies convocarem els fòrums específics per preparar l’assemblea, dedicats a l’impuls a l’evangelització, l’alternativa cultural i el projecte polític. Al que ja des d’ara us convido a participar.

Teniu per tant, ja d’entrada, per començar setembre la possibilitat de participar de manera concreta en els següents grups de treball que resumeixen el que us he explicat:

  1. Voluntaris per mantenir relacions amb les parròquies, amb la idea que tinguin un bon coneixement de què fem, què pot interessar a part dels seus feligresos i també els recursos que els hi podem proporcionar en conferenciants, seminaris, textos, etc. Recursos culturals en definitiva. Si vols treballar com a voluntari en aquest camp, escriu-nos a secretaria@e-cristians.net, indicant “Àmbit parròquies”, el teu nom i cognoms i el teu número de telèfon mòbil.
  2. El grup de treball sobre l’eutanàsia que ja va començar a funcionar abans de l’estiu i que ara ha de desplegar-se més i amb més activitat. Si la defensa de la vida és el que t’interessa apuntat a aquest grup, escriu-nos a secretaria@e-cristians.net indicant “Grup de treball eutanàsia”, el teu nom i cognoms, i el teu número de telèfon mòbil.
  3. El fòrum sobre alternativa cultural. I aquí et convidem d’una banda, i segons les teves preferències, a participar en aquest àmbit hispànic i llatinoamericà per mitjà de ForumLibertas (en aquest cas escriu-nos a secretaria@e-cristians.net indicant “Alternativa cultural ForumLibertas”, el teu nom i cognoms, i el teu número de telèfon mòbil) o bé en el treball de la construcció de l’alternativa cultural en el si de Catalunya i de com incidir en la vida pública (en aquest cas escriu-nos a secretaria@e-cristians.net indicant “Alternativa cultural Catalunya”, el teu nom i cognoms, i el teu número de telèfon mòbil).
  4. Finalment, el fòrum sobre l’acció política que inclouria els diversos grups de treball que en aquest moment estan sobre la taula. Si vols treballar en aquest camp, escriu-nos a secretaria@e-cristians.net, indicant “Acció política”, el teu nom i cognoms i el teu número de telèfon mòbil.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.