Vindran a per tu, vindran a per mi… si no construïm la resposta

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

En aquesta carta setmanal vull exposar-vos una experiència del passat diumenge 26 de setembre, el cap de setmana dels aldarulls dels botellots, si bé amb un fet ben diferent, que té com a comú denominador la policia.

Al matí d’aquell dia, davant la clínica avortista EMECE del carrer Anglí, concretament a la vorera d’enfront, dos nois i una noia resaven. Ho feien d’una manera tan discreta que difícilment era perceptible la seva activitat, però vet aquí que en un moment determinat es va presentar un cotxe dels Mossos d’Esquadra inquirint què feien allà. Naturalment la pregunta ja és desproporcionada, perquè tres persones en una vorera poden estar conversant, resant o fent el que vulguin i la policia no té cap raó per intervenir. En realitat estaven fent un acte de pressió, d’intimidació. Els hi van respondre el que feien: resaven. Els Mossos d’Esquadra es va donar per satisfets i van marxar, però encara no havia passat mitja hora quan van tornar i aleshores, com ja no podien preguntar què feien, els hi van demanar la identificació. Anar demanant el DNI pel carrer per part de la policia, si no hi ha una causa ben determinada, és també un acte coactiu. No ho haurien fet si no hi hagués hagut entremig la intervenció de la clínica EMECE. És a dir, la policia de Catalunya que tanta dificultat té per fer front als botellots està a l’ordre d’una clínica avortista per pressionar, intimidar a unes persones que no fan absolutament res que pugui ser incívic, a no ser que ja es consideri una provocació resar a la via pública. Els joves van romandre al lloc, no es van deixar espantar per la policia. I aleshores, al cap de poc temps, va aparèixer un home que els va cridar, insultar, amenaçar, amb una actitud que sincerament sí que era sancionable. Però ves per on la policia ja no hi era, i ja no va tornar més. Aquest fet no és cap anècdota, forma part d’una campanya del govern tant a Espanya com a Catalunya, que busca intimidar a aquelles persones que en els entorns de les clíniques avortistes, preguen, com és el cas, o que distribueixen fulletons a qui els vol agafar. Els volen acusar d’intimidar a les dones que van a la clínica (diguem de pas que en l’afer del diumenge amb els Mossos d’Esquadra la clínica naturalment estava tancada).

És evident que volen impedir la pràctica del que són drets fonamentals contemplats per la Constitució, el de la llibertat d’expressió, de manifestació i de reunió, que no tenen cap altre límit que l’ordre públic. Però els governs de Catalunya i d’Espanya estan prenent una perillosa deriva en la qual els drets es prenen en funció de qui és el subjecte: molt favorable pels amics del govern fins a arribar al privilegi, i absolutament repressiu per aquells que mantenen punts de vista que no encaixen amb els seus, com és el cas d’aquells que creuen que no és una solució. Fa pocs mesos per aquestes raons de prevalença dels drets fonamentals es va derogar la figura delictiva que existia al Codi Penal pels piquets de vaga en aquells supòsits que violenten o intimiden a tercers, impedint per la força l’accés al treball o forçant les botigues a tancar. Ara totes aquestes actuacions queden a l’aire i serà molt difícil que puguin ser penalitzades Codi en mà. Quin contrast més gran amb el que passa amb els joves que preguen als entorns de les clíniques avortistes.  El que va passar davant la clínica EMECE, és pura i simple intimidació, i no és la primera vegada. Formen part dels preparatius de la proposta de lleis del PSOE que pretén modificar el Codi Penal, que és una llei orgànica, en concret l’art. 172.4, penalitzant fins a 1 any de presó a aquelles persones que en les “proximitats” dels llocs habilitats per interrompre embarassos poden “intimidar” a les dones. Resar és intimidar? Repartir fulletons que hom agafa, o no, o llença, és intimidar? Aquesta modificació de llei en el cas que s’aprovi difícilment passarà el sedàs del Tribunal Constitucional, però com aquest és tan lent, passaran anys en els quals estarà plenament vigent, i mentrestant la policia, la fiscalia dirigida per una exministre de Sánchez, intimidarà, detindrà i intentarà reprimir a aquestes persones. L’objectiu de la llei no és que s’assenti en la legislació espanyola, sinó senzillament que sigui un instrument per fer por, que doni més cobertura a la policia. Que justifiqui que en lloc de demanar-los el DNI pugui detenir a la gent que prega. Realment si no ho aturem, acabarem vivint en un estat policial rosa d’aparença liberal.

I per afrontar aquesta  situació necessitem guanyar en força i activitat. I això només és possible si tu que ja ets soci d’e-Cristians, participes d’una manera més activa (Sí, vull participar) i passant a formar part  els que rebeu la meva Carta Setmanal sense ser soci d’e-Cristians (Sí, vull ser soci). Només d’aquesta manera impulsarem la gran resposta com, l’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, l’Alternativa Cultural Cristiana des de ForumLibertas, la necessitat creixent de disposar  d’atenció jurídica, de la formació dels joves, entre altres iniciatives.

I ara reserva’t ja la gran cita, tant si ets soci com si ens segueix, de l’11 de desembre al matí. L’Assemblea Oberta d’e-Cristians per (1) contribuir a l’evangelització des de l’espai públic, (2) impulsar l’alternativa cultural, (3) reflexionar com hem d’intervenir en política en les nostres condicions concretes. Podràs participar presencial o telemàticament si t’inscrius AQUÍ.

Aquest any juga a la loteria amb nosaltres per contribuir al fiançament d’e-Cristians. I si a sobre ens toca…!

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.