Corrent Social Cristià

De la necessitat del Corrent Social Cristià a denunciar el TC a les instàncies europees

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Pas a pas, el Corrent Social Cristià, sorgit de l’Assemblea del 4 de març, avança i ha dut a terme la seva tercera reunió aquest dimarts 30 de maig per definir la visió, la missió i els fonaments d’aquesta iniciativa que vol contribuir decisivament a reparar el buit de la presència de concepció cristiana a l’espai público-polític.

Ara prepara una reunió presencial a un lloc emblemàtic, els Caputxins de Sarrià, el dissabte 17 de juny al matí. Des de les 9:45 fins a les 13:30 es produirà un diàleg de tots els assistents entorn de dos punts:

El primer, com s’ha de caracteritzar aquest moviment social cristià batejant provisional amb el nom de “El Corrent”.

I també, a la segona part del matí, quins són els passos successius concrets per transformar aquest nucli en un gran moviment que signifiqui una dinàmica de regeneració i reconstrucció a Catalunya des d’una perspectiva cristiana, que per a uns neix de la fe i per a uns altres expressa únicament una cultura, una forma d’entendre la vida, la família i el bon ordre de les coses.

Si realment estàs interessat, pots participar inscrivint-te a través d’e-Cristians, enviant un missatge a secretaria@e-cristians.net, o bé directament a la pàgina web de la trobada. Vivim anegats d’eleccions, conflictes polítics i polarització, però cada vegada els problemes reals que ens afecten en totes les nostres dimensions personals i col·lectives estan pitjor. Cal una nova mirada activa i participativa i quina millor que aquella que s’inspira en els continguts de la doctrina social cristiana, el pensament social de l’Església.

T’avancem una data important. El dia 28 de juny a Madrid tindrà lloc una trobada dels 140 representants de les associacions que pertanyen a l’Asamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad. Té per objecte donar a conèixer els continguts del recurs de queixa presentat al Tribunal Constitucional i anunciar les intervencions que a Europa es pensen prendre després de la sentència sobre l’avortament dut a terme per jutges que no podien dictaminar perquè estaven prèviament contaminats en haver pres posició abans sobre la legislació que anaven a judicar. Aquest acte comptarà bàsicament amb la presència d’il·lustres representants del món del dret perquè el perfil que es vol és d’aquesta naturalesa. I comptarà amb la presència d’alguns representants d’organitzacions europees. Es vol fer aquest anunci just abans que s’iniciï la presidència europea per part del president espanyol perquè es comenci a prendre nota de les arbitrarietats que es cometen al nostre país contra la vida.

Finalment, després de 30 anys de col·laborar amb La Vanguardia, el director m’ha indicat que plegui amb efectes d’1 de juny. Si el vols llegir, aquí tens l’article del meu comiat al diari que va sortir el passat dilluns.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.