Dies de molta activitat

Benvolguts amics/Benvolgudes amigues d’e-Cristians,

El passat dia 17 es va produir una nova reunió de l’Asamblea de Asociaciones por la Vida, la Libertad y la Dignidad amb la presència de prop de mig centenar d’entitats de tota Espanya i una bona representació de Catalunya, on per primera vegada s’ha establert una coordinació de tots els grups i entitats que tenen interès per construir una societat que aculli i acompanyi la vida. En aquest sentit, aquells grups que tingueu interès a participar-hi ens ho podeu comunicar aquí.

El 18 d’octubre es va produir la primera sessió del Club de Lectura que comptava amb 39 inscrits dels quals 9 procedien de diversos països d’Amèrica Llatina. Com estava anunciat es tractava de comentar l’obra clau del gran filòsof moral Alasdair MacIntyre “Tras la virtud”, i em va correspondre a mi la satisfacció d’introduir la seva lectura. La pròxima sessió serà el dimarts 13 de desembre amb la lectura de “Los desherados” de François-Xavier Bellamy, i la seva lectura serà introduïda per Lluís Seguí. El Club de Lectura, i la selecció d’obres que es tracten, és una magnífica oportunitat per aprofundir en aquelles obres i aquells autors que ens permeten un millor diagnòstic de la situació en la qual vivim i, per tant, una major claredat d’idees en la construcció de l’alternativa cultural necessària.

El pròxim dia 24 d’octubre arriben a Espanya, procedents de Roma, el president i vicepresident d’una important organització d’empresaris cristians radicada als EUA i Mèxic. L’objecte d’aquesta visita és donar a conèixer què fan i intercanviar opinions amb empresaris i executius del nostre país i veure les possibilitats de crear una associació semblant aquí. Aquesta sessió “Empresas con Alma. La revolución llega a España” tindrà lloc a les 19:30 h. al Col·legi de Santa Isabel (c/ Rocabertí, 12, Barcelona). Convidem a totes aquelles persones interessades a fer-s’hi presents. e-Cristians col·labora en aquesta iniciativa perquè considera crucial que un món com l’econòmic ha de tenir una més forta presència cristiana. Després de Barcelona, els dirigents nord-americans es traslladaran a Madrid amb la mateixa intenció.

Us avancem també, ja donarem més dades, que el 7 de novembre tindrà lloc a la Universitat Abat Oliba CEU, conjuntament amb la seva facultat d’Humanitats i l’ACdP, un acte de recordatori i homenatge a la persona de Sant Joan Pau II amb motiu de la commemoració del 40 aniversari de la seva visita a Barcelona, Catalunya i Espanya. Un fet tan rellevant no pot passar desapercebut i és aquesta necessitat el que ens ha conduït a dur a terme l’esmentada iniciativa. Esperem que l’efemèride també sigui recordada en les diverses diòcesis catalanes, i en especial la de Barcelona i la de Sant Feliu donada la seva presència a Montserrat.

També el 14 de novembre i a la seu de la Universitat Abat Oliba CEU tindrà lloc una important trobada sobre la família que organitza l’entitat que presideix el molt actiu Daniel Arasa en la qual també participarà e-Cristians.

Aquestes activitats externes són importants i haurien de multiplicar-se encara més perquè la presència a la nostra societat, més enllà de les quatre parets de les parròquies, el testimoni catòlic s’ha de fer present. Especialment en dos capítols com són el de l’evangelització, és el cas de la reunió d'”Empresas con Alma”, i del debat cultural. També presentant testimonis d’excel·lència com en el cas de Sant Joan Pau II. Al mateix temps hem de ser capaços d’endegar iniciatives de transformació de la nostra societat i de ressituar el poder polític en el pla que li correspon, que no és el d’adoctrinar a la gent amb la seva particular ideologia i intentar cancel·lar la presència cristiana a la nostra societat quan s’atreveix a posar el peu fora del llindar de la parròquia.

Tu pots contribuir a tot plegat amb la teva participació, suport econòmic, fent-te soci d’e-Cristians o, si ja ets soci, esmerçant una mica del temps i convenciment per assolir que altres persones participin en la nostra organització.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.