Estimats amics i amigues cal romandre atents i actius. Els temps que vivim ho imposen

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Aquesta setmana hem tingut la primera vídeo reunió de l’any amb persones de l’associació, simpatitzants i nous contactes interessats per participar en les actuacions derivades de l’Assemblea d’Associacions per la vida, la dignitat i la llibertat que ha tingut lloc el dia 2. e-Cristians ofereix un canal de participació per a totes aquelles persones interessades a donar resposta a la cultura de la mort que significa la llei de l’eutanàsia i que cerquen una activitat personal. A través d’aquest grup es podrà participar directament de les iniciatives. La característica és que està obert a tots aquells, que si bé no són socis d’e-Cristians, sí que volen contribuir a la mateixa causa. D’aquesta manera la irradiació de les activitats de l’assemblea s’estén més enllà de les persones vinculades a les associacions.

En aquest àmbit de l’eutanàsia, el grup de coordinació està preparant les noves iniciatives que es vol que tinguin importància i que començaran de manera immediata aquest mes de febrer i que s’han d’anar desplegant fins a la celebració de la segona assemblea que està prevista per abans de Setmana Santa amb la voluntat d’imprimir un ritme el més dinàmic possible malgrat el fet que es tracta de l’ordre de 140 associacions amb activitats i objectius diferents.

Punt de vista dels partits catalans sobre qüestions bàsiques de l’agenda cristiana.

Hem fet públic el treball endegat per e-Cristians i en relació amb els diversos partits polítics que es presenten en les eleccions basat en el document que vam trametre i fer públic el mes de desembre “Proposta de mínims per plantejar als partits que es presenten a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya” (i que pots llegir aquí). La finalitat és oferir a tots als ciutadans de Catalunya una visió directa des del punt de vista dels partits de quins són els seus posicionaments sobre qüestions que formen part del gruix central de la doctrina social de l’Església: des del dret dels pares a escollir a l’educació dels fills, l’eutanàsia, la significació d’un estat laic i moltes altres.

El govern Sánchez i l’ofensiva que no cessa

Com si no n’haguéssim tingut prou amb l’aprovació de la llei Celaá i la fase final de la tramitació per legalitzar l’eutanàsia, el govern ha llançat una nova llei conflictiva, divisiva i polaritzadora que és la llei trans. Ho fa en plena campanya electoral a Catalunya. En aquest sentit, us volem recordar que per sobre d’altres consideracions, votar socialistes significa donar suport a la discriminatòria llei de l’ensenyament, l’eutanàsia sense pràcticament cures pal·liatives i ara a introduir la ideologia de la identitat de gènere com a doctrina d’estat. És en aquest sentit sorprenent la participació en la coalició socialista d’un partit que es reclama humanista cristià com és Units, i que a través d’aquesta etiqueta intenta recollir vots que afavoreixen el poder dels qui promouen aquella mena de lleis. Aquesta és una evidència que cal fer palesa. Hom pot estar a favor o en contra de la independència, i sempre que ho faci amb consideració i respecte per aquell que discrepa no entrarà en conflicte amb la doctrina social catòlica. Però sí que és absolutament incompatible defensar lleis, que cancel·len el dret dels pares a escollir l’educació moral i religiosa dels seus fills, que declaren el dret a matar en nom d’evitar el sofriment, alhora que exclouen dedicar recursos a les cures pal·liatives i que consideren que les persones creades per Déu no estan constituïdes per homes i dones, sinó per unes identitats subjectives, múltiples, diverses i canviants, les identitats de gènere, que cadascú determina al seu gust, transformant la societat, la paternitat, la maternitat i la filiació en un caos. Tot això també significa votar socialista.

I recorda: Continua la pandèmia, seguim amb les misses a la Basílica de la Mercè

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.