No a l’eutanàsia. Tota vida importa. Avancem cap a l’Assemblea Extraordinària Oberta

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Aquesta mateixa setmana la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) farà públic el text d’últimes voluntats que ha de servir de base per protegir a la població de l’eutanàsia. Després de setmanes de treball, amb la participació d’experts, es disposarà d’una declaració personal que tothom pot utilitzar, i que en síntesi el que fa és fer constar que la persona no vol ser sotmesa a un acarnissament terapèutic, demana ser atesa per un equip de cures pal·liatives i refusa que se li apliqui l’eutanàsia. També precisa que demana l’acompanyament familiar i espiritual i que els serveis mèdics i hospitalaris atenguin a aquesta petició. Aquest document és assumit per l’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat en el qual basarà una de les seves campanyes durant tot aquest any, amb l’objectiu d’aconseguir que el màxim nombre de persones optin per aquesta garantia, que esdevé especialment important per a la gent gran o per a aquelles persones que es troben en situació més delicada. Si bé al moment àlgid de la primera onada es van generalitzar una mena d’eutanàsies no demanades disfressades, i d’aquí la mortalitat tan gran en residències i de gent gran, ara amb una llei com l’espanyola, que no és gens garantista, i que atorga al metge una notable autoritat per decidir, encara és més important assegurar una bona mort.

La Comissió Executiva i el Secretariat General d’e-Cristians han constituït un grup de treball per coordinar totes les actuacions relacionades amb la campanya sobre l’eutanàsia. Aquest grup de coordinació està obert a la participació d’aquells que entre vosaltres vulgueu contribuir amb constància a aquesta acció dirigida a mostrar que tota vida és important i que l’eutanàsia forma part del problema i no de la solució, perquè és una resposta populista per la seva simplicitat, que pretén resoldre matant un problema tan complex i divers com és el del sofriment humà per la via, en lloc de comprometre a l’estat i a la societat en la millora de les condicions de vida dels que pateixen. Si estàs interessat en aquesta qüestió, comunica-ho per poder-hi participar. Pots fer-ho a secretaria@e-cristians.net

Ha començat també el compte enrere per a la celebració de l’Assemblea Extraordinària Oberta que es durà a terme previsiblement o bé el 23 d’octubre o el 6 de novembre. S’iniciaran aviat les tasques preparatòries relacionades amb tres fòrums de participació per preparar l’Assemblea:

  • el fòrum: La missió és l’evangelització,
  • el dedicat al projecte cultural cristià: Els cristians, de contracultura a alternativa cultural,
  • i el d’acció política: Quina resposta donem als cristians a l’actual crisi de la política?

Hi haurà dos grups de treball més: un centrat en la joventut, i l’altre en els nostres germans en la fe procedents d’Amèrica Llatina.

Si estàs interessat en alguns d’aquests fòrums i grups comuniqueu també a secretaria@e-cristians.net

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.