Només la nostra empenta superarà les injustícies

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Aquesta setmana hi ha un seguit de novetats per assenyalar. Per una part voldria cridar-vos a col·laborar en els 40 Dies per la Vida, que són petits grups que es reuneixen a la proximitat de dues clíniques avortistes de Barcelona en torns d’una hora i al llarg de tot el dia. Per participar-hi podeu trobar la referència aquí.

Lligat amb aquest punt, vull esmentar un darrer fet que assenyala l’escàndol de l’avortament al nostre país. Finalment, després d’un silenci d’11 anys, el Tribunal Constitucional reactiva el recurs contra la llei de l’avortament actualment vigent, que en el seu moment va interposar el PP i que ha romàs aparcada durant més d’una dècada. I per què ara la reactiven? Doncs com sempre per temor que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) mostri públicament la vergonya d’actuar d’aquesta manera. Tres antics diputats del PP que van signar el recurs d’inconstitucionalitat  van interposar una demanda al TEDH i ara es va acostant la data en la qual aquesta instància europea intervindrà. Per aquesta raó la més alta instància judicial d’Espanya pretén resoldre el recurs abans que el Tribunal Europeu es pronunciï. Però encara és més escandalós l’escenari si es considera que 24 hores abans que es conegués aquesta informació de la reactivació del cas, la fiscalia s’havia oposat a una querella presentada per aquest retard d’11 anys i denegava la seva admissió a tràmit perquè considerava que no era il·legítima aquesta extraordinària dilació, ni hi havia malícia en aquesta actitud, malgrat que no fa massa setmanes que la primera ponent que va tenir la resposta al recurs en el Tribunal Constitucional, i que ara ja no forma part d’aquest, va declarar públicament que no havien abordat la qüestió perquè la correlació de forces no era la més adequada. Si això és un estat de dret, algú ens ho hauria d’explicar. És un estat de lleis, però no de dret. La diferència no és menor. En l’estat de lleis els drets s’apliquen de manera irregular en funció de quin sigui el tema i les persones. I junt amb aquest escàndol, el mateix escàndol del PP. D’una banda va presentar recurs quan era a l’oposició, després no ha fet cap actuació per interessar-se per la dilació, i a sobre quan va governar Rajoy, i malgrat portar-ho al programa electoral, no va rectificar la llei de l’avortament en els termes en els quals figuraven en el seu propi recurs. Com podem qualificar aquesta forma de procedir? Engany? Cinisme? En el seu moment e-Cristians vam ser els primers a dur a terme una denúncia i desplegar una campanya posant en evidència aquest oblit, el juny del 2020.

Un tercer fet, i aquest és important per a vosaltres, és que per primera vegada utilitzem la loteria de Nadal per ajudar al nostre finançament que una vegada més travessa una situació extrema. Recordeu que no rebem subvencions de cap instància pública i que funcionem exclusivament gràcies als ingressos que ens proporcioneu els socis i les aportacions ocasionals dels nostres amics. La loteria ens permetria un ingrés que serà també significatiu com més participacions o dècims es venguin.

COMPRA AQUÍ LA TEVA PARTICIPACIÓ O DÈCIM DE LOTERIA D’E-CRISTIANS

També em permeto informar-vos, per aquells que tingueu interès en què la política respongui a valors morals que sorgeixen dels fonaments cristians, que el dia 19 hi ha la I Trobada de Converses a Catalunya amb el títol de “La concepció cultural que ha de fomentar l’alternativa política”. Podreu trobar tota la informació i la forma d’inscriure-us aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.