L’objecció de consciència: un dret “en entredit”. Vídeo elaborat per ANDOC

En l’actual context socio-polític s’estan produint moviments que amenacen un dels drets individuals que constitueixen la base d’una societat democràtica i pluralista: l’objecció de consciència. En uns casos, es proposen restriccions a la seva lliure exercici; en altres, senzillament, es promou la seva supressió en l’esfera pública.

Ara mateix, hi ha un important debat en la societat civil sobre el valor de l’objecció de consciència: la llei de l’eutanàsia, la projectada regulació de l’accés a l’avortament en hospitals públics; l’informe “Matic” que es debat al Parlament Europeu la setmana vinent, etc.

No s’ha d’oblidar que la llibertat de consciència té entre les seves manifestacions més genuïnes, el dret a l’objecció de consciència. No és patrimoni d’una ideologia concreta: pot afectar qualsevol, al marge de les seves posicions morals o ideològiques. Quan aquesta s’exerceix de manera responsable i és fruit d’un pensament coherent i sincer, ha de ser respectada i garantida.

Amb aquest fi, un grup de juristes i professionals sanitaris, han llançat un breu vídeo on expliquen el sentit i el valor aquest dret, especialment, en l’àmbit sanitari. El vídeo aspira a proporcionar alguns punts de reflexió sobre la transcendència d’un dret que sol qüestionar des de postures que intenten imposar des dels poders públics i les institucions una manera unilateral de pensar i comportar-se en la societat.

Enllaç vídeo en canal Youtube: https://youtu.be/I9Ysz6sg7f0

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades