avortament

Una situació escandalosa, fa 10 anys que està paralitzat al TC el recurs contra la vigent llei de l’avortament

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

És un fet insòlit, mai vist, que un recurs hagi estat tant de temps inactiu i a més sense perspectives que es resolgui, malgrat la importància del tema. Aquesta situació degrada de manera important l’objectivitat de la més alta institució judicial espanyola, que té per encàrrec vetllar per la constitucionalitat de les lleis. Com es pot explicar que al llarg de la dècada romangui tancat en un calaix aquest recurs presentat pel Partit Popular? És un escàndol pel mateix estat de dret i com a tal cal posar-hi fi.

Hem esperat per veure si alguna iniciativa en el camp polític es desplegava reclamant la resolució d’aquest recurs que en el seu moment va ser presentat pel PP. Però donat el silenci, hem decidit que almenys, i pels que pugui servir, la nostra veu es faci sentir.

En aquest sentit hem preparat una declaració i iniciem una sèrie d’actuacions per intentar treure del punt mort una qüestió tan vital com aquesta. La primera acció que fem en aquest sentit, és demanar al PP que es personi en la forma que procedeixi davant del Tribunal Constitucional sol·licitant que el seu recurs sigui resolt. És el que podem fer perquè no estem legitimats per fer cap demanda directa al mateix Tribunal. Hi ha altres accions subsegüents de cara a la declaració que formulem que anirem duent a terme, si no hi ha reacció per part de l’òrgan constitucional, i el PP, i arribarem fins allà on calgui, fins a les instàncies europees, denunciant aquesta greu anomalia, perquè es pensi el que es pensi sobre l’avortament, el que significa una vulneració dels drets constitucionals, és el fet que el TC congeli un recurs. És un precedent molt negatiu que hauria d’alertar a totes les persones que creuen que l’estat de dret és el fonament de la nostra democràcia i l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives.

Et prego que col·laboris en aquesta iniciativa i ho pots fer de dues maneres que estan al teu abast:

  • Una, difonent la declaració d’e-Cristians.
  • Dues, participant a l’alerta demanant al PP que actuï interessant-se pel que és en definitiva una iniciativa seva de fa 10 anys.

La nova web d’e-Cristians. Possiblement ja hauràs accedit a ella, i sinó ho has fet entra aquí i podràs observar la gran transformació que s’ha dut a terme a la nostra web. És més funcional i més clara en quan a la informació que es facilita. El nou format va incorporant els temes actuals mentre que l’antiga web acumula tota la seqüència històrica a la que evidentment també es pot accedir. M’alegraré que t’agradi i en tot cas fer-nos arribar les teves opinions.

Finalment, comentar-te que el passat dimarts dia 9 vam celebrar la vídeo trobada amb Juan Carlos Corvera sobre la nova llei Celaá d’ensenyament, que si s’aprovés en els termes actuals significaria continuar pel dissortat camí en el que cada govern de torn elabora la seva llei sense consens, donant peu a que quan l’oposició governa, derogui la llei precedent i en faci una de nova, garantint d’aquesta manera la més gran inestabilitat del sistema educatiu, que és una de les causes de l’emergència educativa que viu Espanya. La sessió va tenir un elevat nivell de participació tant per la nombrosa assistència com pel grau d’intervencions en el diàleg, propiciat per la gran qualitat de la intervenció de Juan Carlos Corbera

Estem compromesos amb aquesta línia de treball, i estem preparant ja una nova sessió dins d’aquest mes de juny que uns anunciarem en el seu moment.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.