Cal defensar-se del perill de l’eutanàsia

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La setmana transcorreguda des de l’última carta, ha estat particularment intensa en activitats sobretot relacionades amb l’eutanàsia. Vaig dur a terme, tal com estava previst, una conferència a la Basílica de la Mercè sobre els perills de la llei i les possibles formes d’afrontar-la. Va anar molt bé i va registrar un col·loqui molt animat. Aquesta conferència s’inscriu en les que duem a terme com a e-Cristians col·laborant amb la Basílica. La pròxima serà el 19 de maig a les 19:30h. amb el tema La Ideologia de Gènere: Una ruptura radical i anirà a càrrec del Sr. Jordi Soley, membre de la Comissió Executiva d’e-Cristians i economista. Aquesta activitat forma part de la línia de contribuir a revitalitzar el que en definitiva és el temple de la patrona de Barcelona que ja fa un temps que està a càrrec de l’ordre fundadora dels pares mercedaris. Per a tots els que vivim al cap i casal de Catalunya, participar en aquestes activitats té un doble valor. El de la pròpia activitat en si mateixa i el d’aquesta voluntat de recuperar el relleu de la basílica per a la nostra senyora.

El 27 d’abril es va celebrar també la reunió amb el grup de treball d’objecció ciutadana a la llei d’eutanàsia de l’Assemblea d’Associacions per la Vida, la Llibertat i la Dignitat en la qual van participar més d’una trentena d’entitats. L’objectiu era el de dibuixar la campanya per la declaració d’últimes voluntats anticipades, que té com a finalitat donar opció a tota persona a fer constar que vol rebre les cures pal·liatives, refusa l’acarnissament terapèutic i l’eutanàsia i reclama que li sigui atorgada assistència religiosa. El document per a aquesta campanya, comú per a tota Espanya a fi d’evitar dispersions, és el que ha elaborat la CEE i que ha comptat amb una àmplia participació d’altres treballs, entre ells els nostres. Promoure un mateix document és bàsic per aconseguir una major eficàcia. Cal fer observar, però, que hi ha comunitats autònomes, com és el cas de Catalunya, que presenten diferències que cal tenir en compte i que nosaltres aplicarem quan iniciem la campanya específica. S’està configurant el grup de treball per dur-la a terme. Reitero la meva crida a aquells que esteu interessats en aquest tema a fer-ho saber (secretaria@e-cristians.net) perquè pugueu participar en les sessions d’aquest grup.

És molt important estendre la idea que cal protegir-nos d’una llei, que els mateixos professionals de les cures pal·liatives, amb la declaració de la seva societat científica SECPAL, afirmaven que no oferia garanties suficients. Al mateix temps, denunciaven que no hi ha el nombre necessari de professionals preparats per poder-la aplicar en condicions i que, a més, la llei no garanteix que el metge que utilitzi l’eutanàsia reuneix els coneixements necessaris. I en tot això, ho remarco, hi ha un doble perill:

Pels qui ens oposem a l’eutanàsia com a solució, radica en el fet que les circumstàncies de la vida i el que preveu la llei fa que es donin les escletxes necessàries perquè te l’apliquin al marge de la teva voluntat i dels teus familiars, d’aquí la importància de fer constar la teva voluntat. Però fins i tot per aquells qui són partidaris de l’eutanàsia, cal dir-los que, la seva ideologia no els ha de cegar de tal manera, que els hi impedeixi veure els perills que per a ells té una llei que per les seves característiques no garanteix prou que no hi haurà patiment.

Un altre capítol molt important en tot això és la qüestió de l’objecció de consciència. Cal dir que hi ha col·legis de metges que protegeixen als seus associats en aquest terreny, mentre que d’altres que per alinear-se políticament i ser favorables a l’eutanàsia, com és el cas del Col·legi de Barcelona, deixen als seus professionals sotmesos a la indefensió i al risc de sofrir futures discriminacions. Per aquesta raó, cridem a tots els professionals de la salut a que s’organitzin i els hi oferim la col·laboració d’e-Cristians per ajudar-los a iniciar el camí. A tots els interessats, us demanem que connecteu amb nosaltres (secretaria@e-cristians.net).

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.