Cal evitar que l’Església i els catòlics siguin el boc expiatori de la pederàstia, com vol el poder polític

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

e-Cristians, com heu pogut anar veient en el transcurs d’aquestes setmanes, està desplegat una intensa campanya de lluita per evitar la criminalització de l’Església i els catòlics que amb les decisions del Congrés dels Diputats i del Parlament es converteixen a ulls de la societat en els únics responsables del delicte de la pederàstia, quan totes les dades assenyalen que la seva participació és absolutament marginal. De fet, ho hem anat explicant, es mou segons la font entre el 0,2 i el 0,5% del total de casos, molt per darrere de qualsevol altre col·lectiu, inclòs el de les persones vinculades a les administracions públiques. Considerem que aquestes iniciatives, si només es concentren en els catòlics, atempten clarament contra la Constitució sobre l’article 14, i en el cas de l’encàrrec de la comissió al Defensor del Pueblo és contrari a la missió constitucional d’aquest, perquè la seva funció no és la d’indagar sobre la societat, sinó defensar-la de les arbitrarietats de l’administració pública.

Continuarem amb les iniciatives de les quals en tindreu coneixement. La pròxima dirigida al Defensor del Pueblo i també una segona acció als presidents dels grups parlamentaris i a la presidenta del Parlament de Catalunya. Una qüestió bàsica és que volem completar un informe jurídic que es fonamenti en el perquè tot el que s’està fent és contrari als drets fonamentals, però per tirar endavant, sobretot en aquest últim aspecte, necessitem un mínim de diners dels quals ja no disposem. També els necessitem per portar la campanya a nivells molt més amplis i a l’àmbit europeu i internacional. Per aquesta raó hem endegat una acció per recollir fons a la qual podeu accedir fent clic aquí. Et demano que ens ajudis econòmicament en la mesura de les teves possibilitats per aconseguir que l’Església i els catòlics no siguin el boc expiatori d’un delicte tan estès com la pederàstia, i també per aconseguir que els poders públics l’investiguin en tota la seva dimensió i estableixin polítiques per prevenir-la que puguin ser eficaces. Ara, tal com estan plantejades les coses, darrere del boc expiatori catòlic s’amaga l’immens iceberg de la pederàstia i distreu d’aquesta manera la necessitat de combatre-la, alhora que perjudica la seva imatge i realitat presentant-la com el que no és.

Ha mort el que va ser famós doctor Morín. Una extensa informació de Pablo Ginés, periodista i membre de la Comissió Executiva d’e-Cristians, us informarà o us recordarà aquest cas que va ser el primer gran judici contra l’avortament a Espanya motivat per una querella d’e-Cristians. Va ser una acció d’anys en la qual vam esmerçar esforços i recursos, però que es va veure recompensada pels resultats. Paga la pena recordar-ho perquè si bé el tema és molt diferent, l’acció que estem emprenent en relació amb la pederàstia, per la seva dimensió, té molts punts de contacte amb aquell cas.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.