Una setmana plena d’iniciatives i perspectives. Només cal participar-hi

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Quan rebeu aquesta carta, s’haurà produït la jornada de pregària i dejuni establerta per la CEE davant l’aprovació de la llei de l’eutanàsia, per demanar que els que tenen responsabilitat en aquestes decisions, és a dir govern i diputats, actuïn en consciència segons la veritat i la justícia, i assumeixin que la vida és un do i l’eutanàsia un fracàs. Els laics ens hem de sentir interpel·lats per aquesta situació que demana pregària i acció. “Mostreu-me la fe que jo us mostraré les meves obres”, diu l’epístola de Joan. La llei no està aprovada, encara té un llarg procés de tramitació. I més enllà,  la qüestió determinant també vindrà després de la seva aprovació, si és que es produeix, perquè com ja advertia el Comte de Romanones “deixeu que facin la llei que jo faré el reglament”; és a dir, els decrets i normes que la desenvolupin seran importantíssim, com ho serà la campanya per exigir un pla estatal de cures pal·liatives, que garanteixi l’atenció a tota la població, cosa que ara dissortadament no succeeix, perquè Espanya està a la cua d’Europa en aquests serveis i cada any prop de 80.000 persones moren sense poder accedir a ells. L’actual llei ofereix una alternativa terrible: morir amb sofriment o que et mati el metge. Quan la resposta a l’alçada del segle XXI, quan l’home es prepara per conquerir Mart, no és la solució veterinària de matar a l’animal que pateix, sinó les cures pal·liatives i la companyia que atorguen un bon final de vida. Una veritable mort digna. Per aquesta raó, el dia 15 de gener hi haurà una assemblea virtual de totes les organitzacions interessades a dur a terme un treball sistemàtic, organitzat i conjunt en defensa de la vida i de la seva dignitat, que té el seu primer rengló en l’actual projecte de llei, però que acabarà afectant capítols més amplis. Si coneixeu alguna organització que pugui estar interessada a participar, demaneu detalls de l’assemblea a secretaria@e-cristians.net.

I aquest dijous a partir de les 11:30 hores ha tingut lloc una concentració davant les portes del Congrés per aprovar la llei de l’eutanàsia, que al final ha estat portada acceleradament a un Ple de la Cambra, que insòlitament té només aquest punt a l’ordre del dia.

L’altra gran qüestió que ens ocupa és l’ensenyament, i aquí us manifesto que e-Cristians dóna suport a dues iniciatives del sector. Una, la recollida de signatures para donar suport al manifest de la CONCAPA contra la  planificació unilateral de l’Administració en relació amb la llei d’ensenyament de la ministra Celaá. Podeu fer-la efectiva aquí. L’altra és la participació en les concentracions que l’escola concertada de Catalunya ha convocat pel dia 20 a Barcelona, Girona, Lleida, Igualada i Tarragona. Són concentracions amb cotxe, per tant sense problemes de seguretat per la pandèmia i en llocs de fàcil desplaçament i circulació. Us recomano amb insistència que hi participeu. Vegeu la tota la informació aquí.

La nostra fe ens demana trobar temps per a la contemplació, la pregària i l’acció. Aquesta setmana, abans de Nadal, és una bona ocasió per posar-ho en pràctica.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.