república dominicana avortament

El dia 23 de juliol a les 19h. tens una apassionant cita per videoconferència

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Malgrat que l’església és catòlica, és a dir universal, en realitat tenim un escàs coneixement popular de la seva situació en molts llocs del món que presenten aspectes molt interessants i positius. És el cas de la República Dominicana, un país d’onze milions d’habitants, que precisament aquest diumenge passat va celebrar eleccions i que presenta la característica que la seva Constitució impedeix l’avortament perquè protegeix la vida des del seu mateix inici. És una mostra que hi ha altres escenaris diferents els quals donem per normalitzats, però que no són divulgats perquè l’hegemonia en la comunicació està en mans dels qui preconitzen camins contraris. Això es veu clarament en un altre cas diferent, el de l’eutanàsia. Sentint parlar als que la promouen, es pot arribar a la conclusió que és la solució normal al món, quan és una excepció mínima que només afecta el Benelux, Colòmbia i Canadà. Després hi ha altres països, pocs, que no l’han legalitzat i s’han limitat a permetre el suïcidi assistit, com el cas de Suïssa. Tot plegat, molt poca cosa.

El cas de la República Dominicana mereix ser més ben conegut. Com ha estat possible que això s’hagi produït? Com és possible que es mantingui en el temps malgrat les fortes pressions? Tots aquests aspectes pràctics i argumentals ens interessen, i molt.

Per aquesta raó hem preparat un diàleg per videoconferència el pròxim 23 de juliol a les 19h. Hi participaran:

  • Jovanny Kranwinkel, periodista i director d’una de les agències de comunicació catòlica (Agencia de Prensa Palabra Multimedia)
  • Pelegrín Castillo, quatre vegades diputat, va ser candidat a la presidència i exministre d’Energia i Mines i és assessor de la Conferència Episcopal i membre del Grupo Tomás Moro per l’acció dels cristians en la política.
  • Mons. Ramón de la Rosa y Carpio, president del Grupo Tomás Moro i de l’Agencia de Prensa Palabra Multimedia.

Amb aquestes persones, que ens explicaran la situació i les perspectives, podrem mantenir tot seguit un ampli diàleg. Us convido a que anoteu a la vostra agenda aquesta cita i participeu en aquesta fantàstica ocasió d’obrir una finestra al món i a altres i positives realitats catòliques. Crec que és un bé per a tots.

El link per connectar-vos a la trobada és:

https://us02web.zoom.us/j/6304386212?pwd=QUtSaDd4RTUzOUNrTzg4am9XbFdYZz09

ID reunió: 630 438 6212 – Contrasenya: 592345

També té un gran interès la intervenció de Guzmán Carriquiry, secretari general emèrit de la Comissió Pontifícia per a l’Amèrica Llatina i el laic que ha tingut càrrecs més importants a la Santa Seu. És una reflexió sobre quines són les tasques de l’església i els catòlics en el moment present, i va ser presentada per videoconferència en un auditori format per tots els directors de les Obras Misioneras Pontificias.

Amb l’acte del dia 23 finalitzarem l’actual curs que reprendrem, si Déu vol, l’última setmana d’agost i amb una primera reunió de la Comissió Executiva el primer dimecres de setembre.

Cuideu-vos molt, tingueu unes bones vacances, i confieu sempre en Déu.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.